Άποψη

Ο μόνος δρόμος για τον Γιάννη Αλαφούζο

Ο μόνος δρόμος για τον Γιάννη Αλαφούζο
Μία ημέρα μετά την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από τον Άρη, ο Γιώργος Χελάκης, γράφει στο blog του στο pagenews.gr για το αδιέξοδο του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο αγωνιστικός διασυρμός του Παναθηναϊκού από τον Άρη έφερε πάλι στην επιφάνεια το δομικό πρόβλημα του συλλόγου. Την απροθυμία και την αδυναμία του Γιάννη Αλαφούζου να τον μεταχειριστεί ως ενεργό περιουσιακό στοιχείο και να τον διοικήσει. Η απροθυμία είναι σαφής και επισημοποιήθηκε πρόπερσι λίγες μέρες μετά την έναρξη της περιόδου όταν ανακοίνωσε ότι σταματά την χρηματοδότησή της. Η αδυναμία του ήταν φανερή από τους πρώτους μήνες που η ΠΑΕ πέρασε στην ιδιοκτησία του.

Έγινε ιδιοκτήτης από ένα καπρίτσιο θέλοντας να αποδείξει στον πρώην συνεταίρο του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι τα καταφέρνει καλύτερα σε ένα τομέα που ο άλλος υπερείχε. Έφτασε να έχει ξοδέψει κοντά στα εκατό εκατομμύρια και να τον σιχτιρίζουν όλοι. Τώρα πια δεν του αναγνωρίζονται ούτε τα αυταπόδεικτα. Πως πριν από έξι χρόνια έσωσε τον Παναθηναϊκό από την προδιαγραφόμενη αγωνιστική και οικονομική καταστροφή. Τώρα όλοι τον οικτίρουν και θα ανακουφιστούν αν μάθουν πως σηκώνεται και φεύγει παραδίδοντας τις μετοχές οπουδήποτε, ακόμα και πουθενά.

Ουδέποτε στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα δεν έβαλε κάποιος τόσα πολλά και δεν απόσπασε την εκτίμηση κανενός.

Ακόμα κι να αντικαταστήσει τους Νταμπίζα και Δώνη, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ δεν πρόκειται να σώσει την παρτίδα και να βρει έστω κι έναν υποστηρικτή. Το ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά κρίσιμο αλλά όχι για αγωνιστικούς λόγους. Η συσσωρευμένη οργή μερίδας των θερμόαιμων οπαδών είναι πιθανό να ξεσπάσει κατά δικαίων και αδίκων. Το όνομα του Γιάννη Αλαφούζου θα βρεθεί στο στόμα τους συνοδευόμενο από χυδαίους και εξευτελιστικούς χαρακτηρισμούς.

Δεν φταίει εκείνος για την αγωνιστική εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα όπως και δεν τον επαίνεσε κανείς για την κολακευτική εικόνα που παρουσίασε η ομάδα το καλοκαίρι στα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας. Είναι φανερό ότι με την ΠΑΕ στην ιδιοκτησία του η ομάδα δεν μπορεί να ανασάνει ότι κι αν κάνουν προπονητής και παίκτες.

Οι προσπάθειές του κ. Αλαφούζου να πουλήσει σε Ταϊλανδούς και άλλους επιχειρηματίες απέτυχαν παταγωδώς. Μοιάζει αστείο να ζητάς από κάποιον να εγκαταλείψει την περιουσία του αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, στο “επιχειρείν” όταν μια επιχείρηση δεν πάει καλά και σε βάζει μέσα φροντίζεις να απαλλαγείς από αυτήν…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments