Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Ακύρωσε την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου λόγω αποδοκιμασιών

Μπόρις Τζόνσον: Ακύρωσε την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου λόγω αποδοκιμασιών
Οι έντονες αποδοκιμασίες που επιφύλασσε ο κόσμος στον Βρετανό πρωθυπουργό στο Λουξεμβούργο, τον οδήγησαν στην απόφασή να ακυρώσει την προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου που είχε στο Λουξεμβούργο με τον ομόλογό του Ξαβιέ Μπέτελ προέβη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξαιτίας των έντονων αποδοκιμασιών που δέχθηκε από τους διαδηλωτές.

Συγκεκριμένα,  ο Μπόρις Τζόνσον έπειτα από ένα έντονο δίωρο γεύμα στο Λουξεμβούργο με τον απερχόμενο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ήρθε αντιμέτωπος με τα γιουχαΐσματα του συγκεντρωμένου πλήθους, οι οποίοι θέλησαν να εκφράζουν με αυτόν τον τρόπο τη διαφωνία τους και τη δυσαρέσκειά τους στους χειρισμούς του Βρετανού πρωθυπουργού στο θέμα του Brexit.

Την ώρα που ο Μπόρις Τζόνσον αποχωρούσε από τις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, ο κόσμος φώναζε στον Βρετανό πρωθυπουργό «Ντροπή σου»! 

«Ο χρόνος κυλά, χρειαζόμαστε περισσότερα από λόγια»

Έτσι λοιπόν, στην συνέντευξη Τύπου προσήλθε μόνο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργο, Ξαβιέ Μπέτελ και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους από το βήμα δίπλα στο οποίο θα στεκόταν και ο βρετανός ομόλογός του. Σύμφωνα με την daily mail, o Ξαβιέ Μπέτελ δείχνοντας το σημείο όπου επρόκειτο να σταθεί ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε:

«Είναι ευθύνη του. Ο λαός σας, ο λαός μας βασίζεται σε εσάς αλλά ο χρόνος κυλάει, χρησιμοποιήστε τον με σύνεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπέτελ .«Τώρα ο κ. Τζόνσον κρατά στα χέρια του το μέλλον όλων των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάθε Ευρωπαίου πολίτη που ζει στο Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε. 

Ο κ. Μπέτελ, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήλωσε: «Εγώ έχω μόνο μία συμφωνία απόσυρσης στο τραπέζι και είναι αυτή του περασμένου έτους. Δεν υπάρχουν αλλαγές. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις επί του παρόντος στο τραπέζι. Και δεν θα συμφωνήσω με τις ιδέες. Χρειαζόμαστε γραπτές προτάσεις και η ώρα κυλά», τόνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Μπέτελ είπε στον Τζόνσον να «σταματήσει να μιλάει και να ενεργεί», προσθέτοντας: «Όμως δεν θα αποδεχθούμε καμία συμφωνία που να αντίκειται στην ενιαία αγορά, η οποία θα είναι αντίθετη με τη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής», σημειώνοντας ότι «Αυτό το Brexit δεν είναι επιλογή μου».

Νωρίτερα, σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον, ανέφερε πως οι συνομιλίες ανάμεσα στη Βρετανία και την ΕΕ για τη συμφωνία εξόδου θα ενταθούν, ενώ επανέλαβε πως ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν θα ζητήσει καθυστέρηση του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου.

«Οι ηγέτες συμφώνησαν πως οι συνομιλίες χρειάζεται να ενταθούν και πως σύντομα συναντήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά», αναφέρεται στη δήλωση που εκδόθηκε από εκπρόσωπο του γραφείου του Τζόνσον μετά τη συνάντηση του τελευταίου με τον Γιούνκερ.

«Συμφωνήθηκε πως συνομιλίες θα πρέπει επίσης να διεξαχθούν σε πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στον Μισέλ Μπαρνιέ και τον υπουργό αρμόδιο για το Brexit και οι συζητήσεις θα συνεχισθούν επίσης ανάμεσα στον πρόεδρο Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό», προστίθεται στη δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments