Διεθνή

Μπόρις Τζόνσον: Τον γιούχαραν μετά τη συνάντηση του με τον Γιούνκερ (vid)

Μπόρις Τζόνσον: Τον γιούχαραν μετά τη συνάντηση του με τον Γιούνκερ (vid)
Γεύμα με τον Ζαντ Κλόντ Γιουνκέρ είχε ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Μπόρις Τζόνσον: Μετά το γεύμα που είχε με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ο Μπόρις Τζόνσον, εξερχόμενος από το εστιατόριο άκουσε αρκετά γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες. Οι δύο άντρες συζήτησαν για το θέμα του Brexit. «Οι διαπραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχιστούν “με ταχύτητα” μετά το “φιλικό” γεύμα που είχε o Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με τον Μπόρις Τζόνσον» δήλωσε η εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα.

Δείτε βίντεο:

Η συνάντησή τους είναι η πρώτη μετά την ανάληψη του πρωθυπουργικού αξιώματος απ’ τον Τζόνσον. Πηγή της Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε πως ο κ. Τζόνσον θα τονίσει πως θέλει να διασφαλίσει μια συμφωνία μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, μετά τη σύνοδο της Ε.Ε. Όμως, αν αυτό δεν καταστεί δυνατό τότε «θα απορρίψει κάθε άλλη καθυστέρηση που θα προσφερθεί» και θα αποχωρήσει χωρίς συμφωνία, υπογράμμιζε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ο Βρετανός πρωθυπουργός «θα καταστήσει σαφές πως δεν θα ανεχθεί άλλες καθυστερήσεις». Και πρόσθετε: «Κάθε άλλη παράταση θα ήταν ένα τεράστιο λάθος. Δεν είναι μόνο ζήτημα της επιμήκυνσης και της καθυστέρησης – είναι επίσης οι πρόσθετοι μήνες διαίρεσης και όλα με τεράστιο κόστος». Απ’ την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με τον Guardian, αναμένεται να ζητήσει απ’ τον Βρετανό πρωθυπουργό να του παραθέσει τις ιδέες του για την αντικατάσταση του λεγόμενου backstop για τα σύνορα της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδία.

Παρών στη σημερινή συνάντηση θα είναι και ο μεσολαβητής της Ε.Ε. για το Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ, ενώ τον Βρετανό πρωθυπουργό θα συνοδεύουν ο υπουργός επί του Brexit, Στιβ Μπάρκλεϊ και ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, Ντέιβιντ Φροστ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments