Αθλητισμός

Γιόζιπ Μίσιτς: Το “κλειδί” στο κέντρο που πιστώνεται στον Μπράνκο

Γιόζιπ Μίσιτς: Το “κλειδί” στο κέντρο που πιστώνεται στον Μπράνκο
Γιόζιπ Μίσιτς: Ο Κροάτης μέσος έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία στις ευκαιρίες που του δόθηκαν και δείχνει πως μπορεί να γίνει κομβικός για τη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ.

Γιόζιπ Μίσιτς: Ένας από τους παίκτες που έχουν πραγματικά πιάσει από τα μαλλιά τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και έχουν σκορπίσει χαμόγελα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ είναι ο Γιόζιπ Μίσιτς. Ο Κροάτης μέσος έχει καταφέρει να αποτελεί, πλέον, την πρώτη επιλογή του Φερέιρα για τη μεσαία γραμμή της ομάδας και τον παίκτη που εξελίσσεται σε άκρως κομβικός για τις νίκες που παίρνει Δικέφαλος. Ο ίδιος άλλωστε διαθέτει εξαιρετικά χτυπήματα της μπάλας και αυτό φάνηκε και στα δύο φάουλ που εκτέλεσε στο Περιστέρι και κατέληξαν στα γκολ του Βαρέλα (ακυρώθηκε με το VAR) και του Κρέσπο, ενώ παράλληλα, δείχνει να διαθέτει και καθαρό μυαλό ανεξάρτητα από τις συνθήκες του αγώνα.

Ο Αμπέλ Φερέιρα του έχει βρει έναν νέο ρόλο, χρησιμοποιώντας τον σε θέση πίσω από τον επιθετικό, με τον ίδιο μέχρι στιγμής να έχει βγάλει ασπροπρόσωπο τον Πορτογάλο τεχνικό για την επιλογή του. Ο Μίσιτς δείχνει πως με τα προσόντα του και στη νέα του θέση θα είναι το κλειδί για να ξεκλειδώνονται άμυνες, κυρίως στα παιχνίδια με τους «μικρομεσαίους» (ομάδες, δηλαδή, που περιμένουν κλεισμένες πίσω).

Ο δανεισμός του για 1,5 χρόνο από την Σπόρτινγκ πιστώνεται στον Μάριο Μπράνκο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ καλύπτει περίπου το 80% του συμβολαίου του (ένα ποσό κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως), ενώ έχει μπει και οψιόν αγοράς 2,3 εκατ. ευρώ για το καλοκαίρι.

ΠΑΟΚ: Δύο εβδομάδες «φωτιά» για τους Θεσσαλονικείς

Το ξεκίνημα τη σεζόν στη Super League για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι αρκετά καλό, καθώς έχει καταφέρει να κάνει το τρία στα τρία. Οι ασπρόμαυροι, έχουν παίξει ως τώρα με τον Παναιτωλικό, τον Πανιώνιο και τον Ατρόμητο με τα δύο πρώτα παιχνίδια να είναι εντός έδρας όμως τώρα, έρχονται ισάριθμοι μεγάλοι αγώνες οι οποίοι είναι ικανοί να εκτοξεύσουν τους πρωταθλητές αλλά και να τους ρίξουν ξανά και να τους φέρουν σε μια ακόμη κρίση μετά από εκείνη του αποκλεισμού από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στο Europa League.

Βέβαια, στις τάξεις του ΠΑΟΚ ευελπιστούν ότι η ομάδα θα ανταποκριθεί θετικά στα δύσκολα αυτά παιχνίδια και θα κάνει τρεις ακόμα νίκες, που θα την εδραιώσουν στην κορυφή του πρωταθλήματος. Οι νταμπλούχοι Ελλάδας αντιμετωπίζουν στις 22 Σεπτεμβρίου τον Αρη στην Τούμπα στο τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τους κιτρινόμαυρους να έρχονται με ανεβασμένο το ηθικό μετά την ευρεία τους νίκη επί του Παναθηναϊκού.

Στη συνέχεια, μια μόλις εβδομάδα αργότερα (29/9), ο «Δικέφαλος του Βορρά» φιλοξενείται από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ σε ένα ακόμη μεγάλο ματς και το πρώτο ντέρμπι των πρωταθλητών στην Αθήνα. Μέσα σε 14 μέρες ο Δικέφαλος ολοκληρώνει τα δύσκολα σερί ματς με τη δοκιμασία στην Τρίπολη επί του Αστέρα σε μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στις 6 Οκτωβρίου. Πρόκειται λοιπόν για μία τριάδα αγώνων ιδιαίτερα απαιτητικών που σε αυτά το σύνολο του Αμπελ Φερέιρα θα δείξει για το τι είναι ικανό να κάνει φέτος και αν θα μπορέσει να υπερασπιστεί ξανά επάξια τον τίτλο του πρωταθλητή.

Από εκεί και πέρα έρχονται πιο εύκολες αποστολές για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι θα υποδεχτούν τη Λαμία και μετά θα φιλοξενηθούν στον Βόλο για την 8η αγωνιστική. Την ένατη αγωνιστική ημέρα, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό ενώ έχει ξανά ντέρμπι την 12 αγωνιστική όπου θα παίξει στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments