Ελλάδα

Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά στο χωριό Μαριές

Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά στο χωριό Μαριές
Ζάκυνθος: Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα το νησί ζει τον πύρινο εφιάλτη.

Ζάκυνθος: Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο νησί και συγκεκριμένα στην περιοχή Τριλαγκάδα έξω από το χωριό Μαριές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής η φωτιά εκδηλώθηκε στις 4:10 το απόγευμα στην περιοχή Μαριές. Στην μάχη για την κατάσβεση συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ermisnews.gr, η φωτιά που έχει ξεσπάσει δημιουργήθηκε από δυο διαφορετικές εστίες, οι οποίες έχουν μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Η Ζάκυνθος ζει τον πύρινο εφιάλτη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πριν από λίγα 24ωρα η Ζάκυνθος έζησε τον πύρινο εφιάλτη εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει το πρωί της Κυριακής  στο χωριό Κερί και Αγαλάς και η οποία έκαψε τεράστιες δασικές εκτάσεις και δύο οικίες.

Μάλιστα, εξαιτίας της φωτιάς η Π.Υ και οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας είχαν εκκενώσει το Κερί και τον Αγαλά καθώς επίσης και μία ξενοδοχειακή μονάδα στο Κερί.

Η καμένη γη που άφησε πίσω της η συγκεκριμένη πυρκαγιά συγκλόνισε τους κατοίκους, εθελοντές και όλους εκείνους που ήταν από την πρώτη στιγμή στην κατάσβεση.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σταύρος Κακολύρης ήταν από τις πρώτες ώρες στο χωριό του Κεριού και είχε περιγράψει στην «Ημέρα» τα όσα βίωσε αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν για να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο. «Μεγάλη καταστροφή… Κάναμε αγώνα για να γλιτώσουμε και ένα ξενοδοχείο που είχε εκκενωθεί και κάποια σπίτια. Είχαμε τα καναντέρ που έκαναν ρίψεις, αλλά δεν βοήθησε ο αέρας».

«Είναι τραγικά τα όσα συνέβησαν. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο Άγιος Διονύσιος. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τι συνάντησα από την ώρα που ξέσπασε η φωτιά μέχρι αργά το βράδυ. Είδανε πολλά τα μάτια μας», είχε πει ο κάτοικος της περιοχής και μέλος της εθελοντικής ομάδας Στάθης Γούλος.

Η Χριστίνα Νικολοπούλου που από την πρώτη στιγμή, και αυτή ως εθελόντρια, βρέθηκε στα πύρινα μέτωπα, προκειμένου να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστών είχε μιλήσει για μια μεγάλη φωτιά που δεν μπορούσε να σταματήσει κανείς. «Δυστυχώς η ζημιά είναι πολύ μεγάλη. Όλες οι αρμόδιες αρχές συντονίστηκαν και έκαναν απίστευτες προσπάθειες, αλλά η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη, επειδή ο αέρας γύριζε συνέχεια. Είναι παντού καμένη γη δυστυχώς», είχε πει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments