Τεχνολογία

Google Earth: “Έλυσε” υπόθεση εξαφάνισης 22 ετών (pics)

Google Earth: “Έλυσε” υπόθεση εξαφάνισης 22 ετών (pics)
Ένας επόπτης ιδιοκτησιών στη Φλόριντα παρατήρησε κάτι παράξενο στις φωτογραφίες του Google Earth.

Google Earth: Η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια άλματα μπροστά τις τελευταίες δεκαετίες. Με τη βοήθειά έχουν εξιχνιαστεί εκατοντάδες “παγωμένες” υποθέσεις, οι οποίες λόγω των μειωμένων στοιχείων και των ελάχιστων πόρων είχαν μπει στο αρχείο. Μία τέτοια υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στις ΗΠΑ.

Τον Νοέμβριο του 1997, ο William Earl Moldt εξαφανίστηκε ξαφνικά. Σύμφωνα με τα πρώτα -τότε- στοιχεία, ο 40χρονος κάλεσε τη τη φίλη του στο τηλέφωνο στις 9:30 το βράδυ για να της πει πως σύντομα θα φύγει από το club και θα γυρνούσε σπίτι. Μάρτυρες είδαν τον Moldt να φεύγει στις 11 το βράδυ μόνος και χωρίς να εμφανίζει σημάδια μέθης. Όμως ο 40χρονος δεν έφτασε ποτέ στο σπίτι του.

Οι τότε έρευνες δεν απέφεραν καρπούς και η υπόθεση της εξαφάνισης του William Earl Moldt παρέμενε άλυτη για περισσότερα από 20 χρόνια. Μέχρι τις από λίγες ημέρες όταν τελικά την υπόθεση έλυσε ένας επόπτης ιδιοκτησιών κάνοντας χρήση του Google Earth.

Ο ίδιος παρατήρησε ένα παράξενο αντικείμενο μέσα σε ένα ταμιευτήρα νερού σε έναν οικισμό του Wellington στη Φλόριντα και επικοινώνησε με ένα κάτοικο της περιοχής. Εκείνος με τη χρήση drone επιβεβαίωσε πως το αντικείμενο που βρισκόταν μέσα στο νερό ήταν ένα αυτοκίνητο. Αμέσως ειδοποίησε τις αρχές. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε και έβγαλε το αυτοκίνητο από το νερό. Μέσα βρέθηκε ένας σκελετός ενός άνδρας, ο οποίος ταυτοποιήθηκε αργότερα από τον ιατροδικαστή ως ο William Earl Moldt.

Το αυτοκίνητο ήταν ορατό από τις δορυφορικές φωτογραφίες του Google Earth από το 2007, αλλά κανείς δεν το είχε προσέξει μέχρι φέτος. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του 40χρονου δύσκολα θα διαπιστωθούν μετά από τόσα χρόνια. Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, οι αρχές υποθέτουν πως ο Moldt έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και έπεσε στον ταμιευτήρα, όπου και πνίγηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments