Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια
Ο Κυριάκος Μητσατάκης εξηγεί γιατί δεν θέλει τη δίωξη του Αλέξη Τσίπρα αλλά «στήνει» προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Λίγες ώρες πριν από το άνοιγμα της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να διαχωριστεί η περίπτωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από αυτή του Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην κυβέρνηση μελετούν να συγκροτηθεί προανακριτική επιτροπή για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Κάτι που θα κριθεί από το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει ήδη διαβιβαστεί στη Βουλή και θα ανοίξει αύριο Τετάρτη. Αν δηλαδή έχουν προκύψει στοιχεία από την κατάθεση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή.

“Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια”

«Η στάση μας στο θέμα είναι θεσμική, δημοκρατική και υπεύθυνη», αναφέρουν πηγές από τη Νέα Δημοκρατία. «Ο κ. Τσίπρας έχει αναμφισβήτητα πολιτικές ευθύνες αλλά οι πολιτικές ευθύνες κρίνονται στις εκλογές» τονίζουν οι ίδιες πηγές. «Εγώ τους πολιτικούς μου αντιπάλους δεν τους στέλνω στα δικαστήρια. Οι πρωθυπουργοί κρίνονται στις κάλπες, στις συνειδήσεις των πολιτών και στις σελίδες της Ιστορίας» ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με συνεργάτες του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να εμπλέξει τον Αλέξη Τσίπρα, παρότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει κατηγορήσει ανοιχτά τον τέως πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της υπόθεσης.  Επίσης ο  πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε τον κ. Παπαγγελόπουλο ως «Ρασπούτιν» της Δικαιοσύνης, ενώ κατήγγειλε «παρεμβάσεις» και «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis.

Όπως δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών,= ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η τοποθέτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα γίνει την Τετάρτη με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η συζήτηση για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο θα ξεκινήσει στη Βουλή μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments