Πολιτισμός

Strawbery Field: Ανοικτό για το κοινό το παιδικό καταφύγιο του Τζον Λένον

Strawbery Field: Ανοικτό για το κοινό το παιδικό καταφύγιο του Τζον Λένον
Strawbery Field: Το πάρκο που έγινε πηγή έμπνευσης για του Beatles και τον Τζόν Λένον άνοιξε και πάλι τις πύλες του.

Strawbery Field:Το περασμένο Σάββατο, το Strawbery Field, το κέντρο φιλοξενίας παιδιών του Στρατού της Σωτηρίας κοντά στο σπίτι της παιδικής ηλικίας του Τζον Λένον στο Λίβερπουλ – το οποίο ήταν και η πηγή έμπνευσης για την κλασική επιτυχία των Beatles του 1967 «Strawbery Fields Forever» -, άρχισε να υποδέχεται επισκέπτες για πρώτη φορά. Για δεκαετίες, μια τούβλινη περίμετρος και μια κόκκινη μεταλλική πύλη απαγόρευαν την είσοδο.

Εδώ και λίγες μέρες, ωστόσο, οι πύλες άνοιξαν και ο Στρατός της Σωτηρίας μετέτρεψε το κτήριο σε κέντρο επίσκεψης που εστιάζει στα νεανικά χρόνια του Λένον στο Λίβερπουλ. «Κάθε επισκέπτης θα εισέλθει σε έναν κόσμο όπου «τίποτα δεν είναι πραγματικό», βυθιζόμενος στην εποχή του 1860 όταν το Strawbery Field ξεκίνησε ως βικτωριανή κατοικία πριν μετατραπεί από τον Στρατό της Σωτηρίας σε ασφαλές καταφύγιο, σπίτι για ορισμένους από τους κοινωνικά ευάλωτους νέους του Λίβερπουλ» σημειώνεται στον ιστότοπο.

Το καταφύγιο του Τζον Λένον

«Οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν, μέσω αρχειακών ταινιών, φωτογραφιών και χρονολογίων, τον κόσμο όπου ο Τζον Λένον έπαιξε ως παιδάκι και το τι συνέβαινε πίσω από τη φημισμένη κόκκινη πύλη».«Ο Τζον Λένον έβρισκε καταφύγιο εδώ όταν ήταν παιδί, κι αυτό ακριβώς είναι που θέλουμε να προσφέρουμε ανοίγοντας για τα καλά τις πύλες του Strawbery Field» δήλωσε, στο CNN, ο αξιωματούχος του Στρατού της Σωτηρίας, Άντονι Κότεριλ.

«Εντυπωσιάστηκα πραγματικά με το όραμα του Στρατού της Σωτηρίας και τώρα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες για να γίνει μια πραγματική αλλαγή στις ζωές των νεαρών που θα μεγαλώσουν στα πολύτιμα χώματα του Strawbery Field» τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η αδελφή του Τζον Λένον, η Τζούλια Μπερντ.

Διαβάστε Eπίσης

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play