Άποψη

Οταν ο Τσίπρας πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος…

Οταν ο Τσίπρας πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος…
Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο blog του στο Pagenews.gr για τη λάθος προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα στο θέμα της Novartis αλλά και την τακτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι πως υπήρξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμβούλευσαν τον τότε πρωθυπουργό να μην κινηθεί ασυλλόγιστα στην υπόθεση της δίωξης πολιτικών προσώπων για το μέγα σκάνδαλο της Novartis. O κ. Τσίπρας, διαβλέποντας την επικείμενη εκλογική ήττα, “υπερεπένδυσε” στις διαβεβαιώσεις του κ. Παπαγγελόπουλου πιστεύοντας ότι θα βγάλει πολιτικό “ζουμί” από την υπόθεση.

Από την άλλη, τα μεσαία και μικρότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μην έχοντας κάτι ουσιαστικό για να αντιπαρατεθούν στη Νέα Δημοκρατία, βρήκαν την εύκολη λύση της συζήτησης περί σκανδάλων και εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Η διαφορά είναι πως εύκολα μπορείς να κατηγορήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά πολύ δύσκολα να αποδείξεις. Αυτό διδάσκει και η πρόσφατη (σχετικά) ιστορία του σκανδάλου Κοσκωτά και η αθώωση του Αντρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Το αν “τα πήραν” τα πολιτικά πρόσωπα είναι μεγάλη συζήτηση και η φαντασία του καθενός μας δικαιούται να καλπάζει. Άλλο αυτό κι άλλο να κρεμάς στα μανταλάκια τους πολιτικούς σου αντιπάλους χωρίς να έχεις δέσει τον γάιδαρό σου. Τώρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρεμάει με την σειρά του στα μανταλάκια τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς να του χρειάζεται να τον παραπέμψει. Έτσι, κάνει την δουλειά του καλύτερα. Τον αφήνει πολιτικά εκτεθειμένο ενώ προετοιμάζεται να καθίσει στο σκαμνί τον κ. Παπαγγελόπουλο με βάση μαρτυρίες που δεν περιορίζονται στις καταγγελίες του Αντώνη Σαμαρά αλλά σε καταθέσεις δικαστικών.

Εδώ δεν πρόκειται, λοιπόν, για προστατευόμενους μάρτυρες αλλά για δικαστικούς που καταθέτουν ότι πιέστηκαν. Από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης. Η θέση του πρώην πρωθυπουργού είναι δεινή διότι ενδεχόμενη καταδίκη του κ. Παπαγγελόπουλου θα “σημαδέψει” τον πολιτικό του προϊστάμενο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε το λάθος που προσδοκούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, να ζητήσει την παραπομπή του Τσίπρα. Μπορεί τώρα να έχει αντιμετωπίσει την οργή του κ. Σαμαρά που έσκιζε τα ρούχα του για παραπομπή του πρώην πρωθυπουργού, μπορεί να νοιώσει την δυσαρέσκεια της “καραμανλικής πτέρυγας” που ο κ. Παπαγγελόπουλος αποτελεί σάρκα από την σάρκα της, αλλά με την τακτική του πλήττει καίρια τον πολιτικό του αντίπαλο.

Αν τυχόν καταδικαστεί ο κ. Παπαγγελόπουλος όλοι θα δείξουν τον Τσίπρα. Κάπως έτσι ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο θα εκφυλιστεί στη συνείδηση του κόσμου. Αντί να συζητάμε και να καταλογίζουμε πολιτικές ευθύνες για το απίστευτο φαγοπότι θα μιλάμε για τον ΣΥΡΙΖΑ που επιχείρησε παράνομα να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του επηρεάζοντας την Δικαιοσύνη. Μια ακόμα μεγάλη ζημιά που η κοινωνία, αντί να την χρεώσει στον Παπαγγελόπουλο και τον Τσίπρα, θα την χρεώσει στην Αριστερά…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments