Ελλάδα

Κόρινθος: Στη δομή φιλοξενίας της πόλης μεταφέρθηκαν οι 214 αλλοδαποί από τα κτίρια της Αχαρνών

Κόρινθος: Στη δομή φιλοξενίας της πόλης μεταφέρθηκαν οι 214 αλλοδαποί από τα κτίρια της Αχαρνών
Κόρινθος: Στη δομή φιλοξενίας της πόλης οι 214 από τους 269 αλλοδαπούς που βρέθηκαν στα δύο κτίρια της οδού Αχαρνών μετά την επιχείρηση της αστυνομίας.

Κόρινθος: Σε δομές φιλοξενίας στην Κόρινθο μεταφέρθηκαν οι 214 αλλοδαποί από τους 269 αλλοδαπούς που βρίσκονταν  στα δύο κτίρια της οδού Αχαρνών τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τους 269 αλλοδαπούς συνολικά που βρέθηκαν κατά την σημερινή αστυνομική επιχείρηση στα δύο κτίρια στην οδό Αχαρνών, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, οι 214 μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας Κορίνθου και όπως ενημερώνει η αστυνομία, αργότερα πρόκειται να μεταφερθούν σε άλλες δομές φιλοξενίας.

Οι αλλοδαποί που βρέθηκαν στα δύο κτίρια της οδού Αχαρνών προέκυψε ότι είναι υπήκοοι Συρίας, Αφγανιστάν, Ιράκ, Ιράν, Αλγερίας, Μαρόκου, Κονγκό, Λιβάνου, Υεμένης, Παλαιστίνης και Τουρκίας. Από τους συγκεκριμένους αλλοδαπούς, ένας Σύρος συνελήφθη γιατί, όπως προέκυψε, εκκρεμούσε σε βάρος του από τις 26 Ιουλίου 2019 ένταλμα σύλληψης του 9ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για βιασμό.

Παράλληλα, μια πενταμελής οικογένεια Σύρων αφέθηκε ελεύθερη για ανθρωπιστικούς λόγους, λόγω εγκαυμάτων που είχαν εδώ και μέρες προκληθεί σε ανήλικο παιδί τους, το οποίο διακομίστηκε στο νοσοκομείο Παίδων. Επίσης, 48 αλλοδαποί κρατούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών για διοικητική απέλαση, καθώς δεν διαθέτουν νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα, ενώ ένας κρατείται για περαιτέρω έλεγχο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα korinthostv.gr, ανάστατοι και φοβισμένοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται το στρατόπεδο στο οποίο εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας