Άποψη

Φέρτε το ΚΕΠ πίσω

Φέρτε το ΚΕΠ πίσω
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης, μέσα από το blog του στο pagenews.gr, σχολιάζει με τον δικό του... καυστικό τρόπο την επιχείρηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση του κοντέινερ στα Εξάρχεια.

Αυτή η κυβέρνηση είναι πραγματικά ανάλγητη. Διότι ποια κυβέρνηση με στοιχειώδη ευαισθησία θα ξήλωνε ένα ολόκληρο ΚΕΠ επειδή δεν της αρέσει το είδος των υπηρεσιών που παρέχει; Έστειλε η ανάλγητη Δεξιά δυνάμεις αξημέρωτα να σηκώσουν το κοντέινερ που είχαν στήσει οι σύντροφοι στα Εξάρχεια για να εξυπηρετούνται, με αποτέλεσμα τώρα να μην υπάρχει θεσμική πληροφόρηση στον «χώρο» για τον προγραμματισμό των «δράσεων».

Πότε θα γίνει επίθεση με μολότοφ στα ΜΑΤ, σε ποια διμοιρία και σε ποιον δρόμο, πότε θα σπάσουν πολιτικό γραφείο και ποιου κόμματος, πότε θα βανδαλίσουν αυτοκίνητα και πότε θα κάψουν μαγαζιά μικροαστών, πότε θα μαγαρίσουν τοίχους δημοσίων και ιδιωτικών κτιρίων με συνθήματα όπως «μίσος ταξικό» «Έλληνες είστε και φαίνεστε» κ.ά., πότε θα ξυλοκοπήσουν κάποιον που δεν τους αρέσει η στάμπα στην μπλούζα του, πότε θα τραμπουκίσουν καθηγητές και διακόψουν μαθήματα η ύλη των οποίων δεν είναι αυτή που πρέπει… Πως θα τα μαθαίνουν όλα αυτά; Πως θα ενημερωθεί ο άλλος αν την επομένη φεύγοντας από το σπίτι ή τη γιάφκα πρέπει να πάρει μαζί του μολότοφ ή σπρέι, βαριοπούλα ή μαχαίρι, στιλιάρι ή σιδερογροθιά, απλή κουκούλα ή αντιασφυξιογόνα μάσκα; Θα δημιουργείται σύγχυση και άσκοπη ταλαιπωρία.

Όλες αυτές είναι σοβαρές παρεμβάσεις και χρειάζονται επίσημη ενημέρωση από ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Συντρόφων, «ΚΕΣ». Δεν έχουν όλοι ίντερνετ βρε αδελφέ και εξάλλου εκεί τα βλέπουν όλοι. Οι λεπτομέρειες για τις πιο «λεπτές» δράσεις δεν μπορούν να γίνονται βούκινο. Το έγραψαν οι σύντροφοι στην ιστοσελίδα τους εν είδει παραπόνου αλλά και προειδοποίησης: «Νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία του δήμου Αθήνας με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων, προχώρησαν στην απομάκρυνση του Πολιτικού Περιπτέρου από την πλατεία Εξαρχείων. Το “περίπτερο” είχε τοποθετηθεί τον Απρίλη του 2017 και χρησίμευε σε δράσεις – παρεμβάσεις ενάντια στην κρατική καταστολή, τις μαφίες και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Ο Αγώνας Συνεχίζεται… ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ !!!»

Ζήλια

Είναι προφανές πάντως ότι εκτός από την ιδεολογική αντιπαλότητα της κυβέρνησης που δεν αντιλαμβάνεται το βαθύτερο νόημα των επιθέσεων και των βανδαλισμών – που είναι σαν τα ποιήματα, έχουν ένα κρυμμένο μήνυμα, άλλο από αυτό που φαίνεται, οπότε η ΝΔ ως άσχετη από ποίηση τι να καταλάβει – υπάρχει και ένας φθόνος για την ευφυή πρακτικότητα της ιδέας. Για να ανοίξει ένα ΚΕΠ το Κράτος, χρειάζονται ατελείωτες γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες δεν είναι σίγουρο ότι το ίδιο το Κράτος που τις προβλέπει θα ξεμπλέξει και αν τελικά καταφέρει να ανοίξει το ΚΕΠ δεν είναι βέβαιο ότι θα εξυπηρετεί. Ενώ οι σύντροφοι έστησαν ένα κοντέινερ σε μια νύχτα και το πρωί ήταν έτοιμο και λειτουργούσε. Θα έπρεπε να προταθούν για πανευρωπαϊκό βραβείο καινοτομίας στην απλούστευση διαδικασιών.

Τώρα όμως, επειδή έχουν καρφωθεί και οι δυνάμεις καταστολής θα τους περιμένουν στη γωνία, δεν μπορούν να ξανακάνουν το κόλπο με το κοντέινερ. Μπορούν όμως να πιάσουν το Κράτος στον ύπνο με κάτι ακόμα πιο ευφάνταστο: Να στήσουν το νέο ΚΕΠ σε φορητές χημικές τουαλέτες, από αυτές που στήνονται στις συναυλίες και στις λαϊκές. Ούτε που θα το φανταστεί το Κράτος. Θα μπαίνουν οι σύντροφοι δήθεν για κατούρημα και θα βγαίνουν ενημερωμένοι και έτοιμοι για δράση. Και ξαλαφρωμένοι. Θα είναι και ασορτί με τις ιδέες τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments