Ελλάδα

Εξάρχεια: Ξήλωσαν το “ΚΕΠ” από την πλατεία

Εξάρχεια: Ξήλωσαν το “ΚΕΠ” από την πλατεία
Εξάρχεια: Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής (20/9), νέα επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην πλατεία Εξαρχείων

Εξάρχεια: Επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την απομάκρυνση του κοντέινερ που είχε τοποθετήσει από το 2017 στην πλατεία Εξαρχείων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή και με τη βοήθεια γερανού απομάκρυναν το κοντέινερ που είχε στηθεί από τις 8 Απριλίου 2017.

Το κοντέινερ είχε στηθεί τον Απρίλιο εκείνης της χρονιάς προκειμένου να αποτελέσει «πολιτικό περίπτερο», για την ενημέρωση των πολιτών που δεν αναγνωρίζουν την πάσης φύσεως εξουσία.. Σύμφωνα με το Open Tv, το οποίο μετέδωσε τις αποκλειστικές εικόνες, δεν υπήρξε κάποια αντίδραση, αφού το σημείο είχε αποκλειστεί από αστυνομικές ομάδες. Ο γερανός του δήμου «σήκωσε» το κοντέινερ και το φόρτωσε στο ειδικό όχημα, ενώ συνεργεία του δήμου, αμέσως μετά, άρχισαν να καθαρίζουν την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το τελευταίο διάστημα το συγκεκριμένο κοντέινερ δεν το χρησιμοποιούσε κανείς. Η επιχείρηση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ για εντονότερη παρουσία στην περιοχή των Εξαρχείων με εκκενώσεις καταλήψεων και πυκνότερους ελέγχους.

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων «οι δράσεις του στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από τη νέα δημοτική Αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης σε δήλωσή του υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της δημοτικής Αρχής για τη βελτίωση της «καθημερινότητας των Αθηναίων» και για την επίτευξη αυτού του σκοπού δεν θα αφήσει «ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments