Διεθνή

Τζάστιν Τριντό: Συνεχίζει να απολογείται έπειτα από νέες ρατσιστικές φωτογραφίες και βίντεο

Τζάστιν Τριντό: Συνεχίζει να απολογείται έπειτα από νέες ρατσιστικές φωτογραφίες και βίντεο
Τζάστιν Τριντό: "Πληγώνω ανθρώπους που υποτίθεται ότι υπερασπίζομαι και βοηθώ, και λυπάμαι βαθύτατα" δήλωσε μετανιωμένος ο Καναδός πρωθυπουργός.

Τζάστιν Τριντό: Μετά από τα νέα δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον Καναδό πρωθυπουργό με το πρόσωπό του μακιγιαρισμένο μαύρο, ο Καναδός πρωθυπουργός ζήτησε ξανά συγγνώμη σε όσους προσέβαλε, δηλώνοντας ότι είναι «εντελώς απαράδεκτο» αυτό που έκανε.

«Η πραγματικότητα είναι ότι πληγώνω ανθρώπους που υποτίθεται ότι υπερασπίζομαι και βοηθώ, και λυπάμαι βαθύτατα», είπε μετά τη δημοσίευση μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες φωτογραφιών και βίντεο που τον εμφανίζουν με το πρόσωπό του μακιγιαρισμένο σε σκούρο καφέ («brownface») ή μαύρο («blackface»). Αυτές οι εικόνες χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 έως το 2001.

«Αναγνωρίζω ότι αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο», ανέφερε. Αρνήθηκε να πει πόσες φορές έκανε αυτή την πρακτική στο παρελθόν, υποστηρίζοντας ότι δεν θυμάται. «Αυτό που έκανα ήταν να βλάψω τους ανθρώπους που δεν πρέπει να έρχονται αντιμέτωποι με τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις λόγω της ταυτότητας τους», τόνισε ο αρχηγός των καναδών Φιλελευθέρων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Γουίνιπεγκ.

Την Τετάρτη το περιοδικό Time δημοσίευσε φωτογραφία από ένα σχολικό πάρτι το 2001 όπου ο Τριντό είναι μεταμφιεσμένος με κοστούμι του Αλαντίν και το πρόσωπό του βαμμένο με μαύρο μέικαπ και στο βίντεο που προβλήθηκε χθες από το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο Global News εμφανίζεται με βαμμένο μαύρο το πρόσωπό του, μεταμφιεσμένος στον καλλιτέχνη Χάρι Μπελαφόντε

Μετά την πρώτη αποκάλυψη, ο Καναδός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι διέπραξε μια «ρατσιστική» ενέργεια, ζήτησε επανειλημμένως συγγνώμη, φτάνοντας να πει ότι ο πατέρας του, ο πρώην πρωθυπουργός Πιερ Ελλιό Τριντό, που πέθανε το 2000, «δεν θα ήταν χαρούμενος» με όσα έκανε ο γιος του.

Ερωτηθείς ξανά αν σκέφτεται να παραιτηθεί και να αποσυρθεί από την κούρσα των βουλευτικών εκλογών της 21ης Οκτωβρίου, ο Τριντό είπε ότι θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία μέχρι το τέλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments