Ελλάδα

Ζακ Κωστόπουλος: Συγκέντρωση και πορεία για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του

Ζακ Κωστόπουλος: Συγκέντρωση και πορεία για τον ένα χρόνο από τον θάνατό του
Ζακ Κωστόπουλος: Συγκέντρωση και πορεία προς το σύνταγμα πραγματοποιήθηκε στην επέτειο ενός χρόνου από τη δολοφονία του γνωστού ακτιβιστή.

Ζακ Κωστόπουλος: Πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας άφησε την τελευταία του πνοή στο κέντρο της Αθήνας. Τα βίντεο που έδειχναν το πλήθος να λιντσάρει και τελικά να χτυπάει μέχρι θανάτου έναν άνθρωπο, μέρα μεσημέρι, είχαν συγκλονίσει όλη την Ελλάδα. Ένα χρόνο αργότερα μέλη της  ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, συλλογικότητες και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς βγήκαν στον δρόμο για να τιμήσουν τη μνήμη του.

Ο κόσμος συγκεντρώθηκε στην Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, εκεί που ακριβώς πριν ένα χρόνο έχανε την ζωή του ο Ζακ Κωστόπουλος. Οι παρευρισκόμενοι σήκωσαν πανό και χωρίς να δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα ξεκίνησαν πορεία προς το Σύνταγμα. Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι περίπου 3.000 κόσμου κατευθύνθηκε προς το κοινοβούλιο φωνάζοντας συνθήματα. «Στην Ομόνοια δεν έγινε ληστεία, μπάτσοι και αφεντικά κάναν δολοφονία», «αυτό είναι σωστό, κλωτσιές με δωδεκάποντα να βάλετε μυαλό», «η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς, στο διάολο οικογένεια, θρησκεία και πατρίς», είναι κάποια από αυτά που ακούστηκαν.

ΣΥΡΙΖΑ: Απαίτηση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου

Λίγο νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση για την επέτειο του θανάτου του Ζακ, τονίζοντας ότι η πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι υποχρέωση στη μνήμη του.”Η απαίτηση για την πλήρη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για τη συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου από τη «στυγερή δολοφονία» του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει πως «το βάναυσο αυτό περιστατικό έφερε στην επιφάνεια πολλαπλές πτυχές από την κουλτούρα της μη ανοχής της διαφορετικότητας, της επιβίωσης της πρακτικής της αυτοδικίας αλλά και των αναχρονιστικών στερεοτύπων γύρω από το ζήτημα της τοξικοεξάρτησης, τα οποία, όπως φάνηκε, μπορούν να οδηγήσουν στην ωμή βαρβαρότητα». «Είναι χρέος όλων μας», τονίζει, «να εργαστούμε σε καθημερινή βάση για μια πιο δίκαιη και ισότιμη κοινωνία, απαλλαγμένη από αναχρονιστικά στερεότυπα και προκαταλήψεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments