Πολιτική

Το Ποτάμι: Απίστευτη κίνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης

Το Ποτάμι: Απίστευτη κίνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης
Το Ποτάμι: Σε μία ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε το κόμμα. Η αποκάλυψη έγινε από τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Το Ποτάμι: Η κοινοβουλευτική παρουσία του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, ολοκληρώθηκε εντός του 2019. Το Ποτάμι έχασε την πλειοψηφία της εκλογικής του δύναμης στις Ευρωεκλογές, με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση μη καθόδου στις κάλπες της 7ης Ιουλίου. Το κόμμα που ίδρυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, έλαβε 1.51% στις Ευρωεκλογές, έναντι του 6,61% και των 377.662 ψήφων στις Ευρωεκλογές του 2014.

Το αποτέλεσμα έφερε “τριγμούς” στο κόμμα. Λίγους μήνες μετά το κακό εκλογικό αποτέλεσμα του καλοκαιριού, ο Σταύρος Θεοδωράκης προέβη σε μια κίνηση η οποία δεν συνηθίζεται στην Ελλάδα. Η κίνηση αποκαλύφθηκε από τον ίδιο, σε συνάντηση φίλων του κόμματος στο Χυτήριο.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι θα επιστρέψει την κρατική επιχορήγηση ύψους 500.000 ευρώ που έλαβε πριν από τις εκλογές. Τα χρήματα θα σταλούν στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί το brain drain, που “τρέφεται” από την έξοδο χιλιάδων Ελλήνων επιστημόνων στο εξωτερικό, για βιοποριστικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, τα χρήματα αυτά θα δοθούν στο ΕΚΠΑ, το οποίο θα δεσμευτεί ότι θα συμβάλλει στην ενίσχυση των νέων επιστημόνων, διατηρώντας τους εντός Ελλάδος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Με τις 500.000 ευρώ θα έχουμε και εμείς μια μικρή έστω συμβολή στην προσπάθεια να περιοριστεί η φυγή εγκεφάλων στο εξωτερικό».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός πως βρίσκεται σε “ανοιχτή γραμμή” με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, για να μεταφερθούν την ερχόμενη εβδομάδα 500.000 ευρώ από τα ταμεία του Ποταμιού στα ταμεία του Ιδρύματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments