Άποψη

Είναι ο κομμουνισμός ανόητε

Είναι ο κομμουνισμός ανόητε
Ο αντικομμουνισμός είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού και πατριώτη πολίτη. Όπως και η εναντίωση στον ναζισμό.

Αντιδράσεις προκάλεσε το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου που καταδικάζει τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποδίδοντας εξίσου ευθύνες και την ίδια πρακτική στον Ναζισμό και τον Κομμουνισμό. Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι ο Β΄Παγκόσμιος Πόλεμος υπήρξε συνέπεια του Γερμανοσοβιετικού Συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότοφ με το οποίο οι δύο δυνάμεις συμφώνησαν στον διαμελισμό της Πολωνίας.

 Είναι αξιοσημείωτο ότι το ψήφισμα κατατέθηκε από κοινού από σχεδόν όλες τις παρατάξεις Ευρωκοινοβουλίου, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλδημοκρατών και των Πρασίνων,  και υπερψηφίστηκε με 535 θετικές ψήφους, έναντι 66 κατά και 52 λευκών.

Η Ευρωβουλή προχώρησε στο αυτονόητο και χαρακτήρισε την ΕΣΣΔ όχι μόνο συνυπεύθυνη με τη ναζιστική Γερμανία για την πυροδότηση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και ένοχη για τις εκτελέσεις, εκτοπισμούς, φυλακίσεις και βασανιστήρια εκατομμυρίων ανθρώπων στη Σοβιετική Ένωση και στις χώρες που τελούσαν υπό κομμουνιστική κατοχή.

Με βάση αυτά, εισηγείται στα κράτη μέλη της ΕΕ να κηρύξουν την 23η Αυγούστου – ημέρα κατά την οποία υπεγράφη το Σύμφωνο μεταξύ χιτλερικής Γερμανίας και σταλινικής ΕΣΣΔ,  (Ρίμπεντροπ -Μολότοφ, από τα ονόματα των δύο υπουργών Εξωτερικών) – ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων των Ολοκληρωτικών Καθεστώτων».

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί στις 23 Αυγούστου κοινή διακήρυξη Πολωνίας, Ρουμανίας, Εσθονίας, Λιθουανίας και Λετονίας, δηλαδή χωρών που βίωσαν στο πετσί τους την κομμουνιστική βαρβαρότητα και δεν μιλούν θεωρητικά, με την οποία  καταδικάζουν κάθε προσπάθεια απαλλαγής των ολοκληρωτικών ιδεολογιών από τα εγκλήματά για τα οποία ευθύνονται ή εξωραϊσμού της ιστορικής δράσης τους. Καλούν μάλιστα τα ευρωπαϊκά κράτη να πράξουν ό,τι χρειάζεται για διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν.

Υποχρέωση κάθε δημοκράτη

Οι αντιδράσεις από τους κομμουνιστές είναι αναμενόμενες. Συνεχίζουν, δυστυχώς, να είναι φορείς μίας αντιδημοκρατικής και μισάνθρωπης ιδεολογίας και επιμένουν στον στόχο τους, την κατάλυση του αστικού πολιτεύματος, της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, και την επιβολή ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος. Σε αυτό είναι ειλικρινείς.

Η κατάλυση του πολιτεύματος υπάρχει ως σκοπός στο καταστατικό του ΚΚΕ και αν ρωτήσει κάποιος έναν κομμουνιστή την άποψή του για τον Κοινοβουλευτισμό θα την πει ανοιχτά. 

Η Πολωνία εδώ και χρόνια έχει απαγορεύσει με νόμο κάθε ονομασία, αναφορά, ταμπέλα, μνημείο κλπ σε δρόμους, δημόσια κτίρια και δημόσιους χώρους, που προπαγανδίζει τον κομμουνισμό ή τιμά ανθρώπους, ιστορικά γεγονότα, επετείους, ημερομηνίες που σχετίζονται με αυτόν ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς ή ιδεολογία. Ανάλογοι νόμοι έχουν ψηφισθεί και αλλού, Ουγγαρία, Μολδαβία, Ουκρανία, όπου άφησε το αποτύπωμά το κομμουνιστικό καθεστώς.

Από τους Έλληνες ευρωβουλευτές οι μόνοι που ψήφισαν υπέρ είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τη ΝΔ κα ο Εμμανουήλ Φράγκος από την Ελληνική Λύση.  Οι άλλοι είτε καταψήφισαν είτε επέλεξαν λευκό ή αποχή. Για τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι κατανοητό, για τους υπολοίπους, που θέλουν να εντάσσονται στο «δημοκρατικό τόξο», δεν περιποιεί τιμή η στάση υπεκφυγής.

Η Ελλάδα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οδηγήθηκε σε αιματηρό εμφύλιο, λόγω της άρνησης των κομμουνιστών να αποδεχθούν τη συγκρότηση νόμιμης κυβέρνησης και του σχεδίου τους να διαμελίσουν τη χώρα σε συνεργασία με εγκληματικές ομάδες όμορων εχθρικών κρατών. Διέπραξαν δηλαδή το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας, διαπράττοντας ωμότητες και παίρνοντας τα όπλα κατά της πατρίδας για να επιβάλλουν ολοκληρωτικό καθεστώς σε ό,τι θα απέμενε μετά τον διαμελισμό.

Η Ελλάδα έχει λόγους να πρωτοστατήσει στην καταδίκη του κομμουνισμού, διότι πλήρωσε βαρύ τίμημα. Αντί να είναι στο τραπέζι των νικητών επιδιώκοντας τη μεγιστοποίηση των κερδών λόγω της προσφοράς της στον αγώνα κατά του άξονα, συνέχισε να πολεμά για να αποφύγει άλλη κατοχή, αυτή τη φορά σοβιετική.  

Ο αντικομμουνισμός είναι υποχρέωση κάθε δημοκρατικού και πατριώτη πολίτη. Όπως και η εναντίωση στον ναζισμό. Η a la carte αντιμετώπιση των ανθρωποκτόνων καθεστώτων που έχουν στο ποινικό τους μητρώο εκατομμύρια θύματα  είναι ασύμβατη με τη Δημοκρατία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments