Άποψη

Κλιματική αλλαγή και μεγάλες «μπίζνες»…

Κλιματική αλλαγή και μεγάλες «μπίζνες»…
Με τη συνεδρίαση του συμβουλίου του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Γιάννης Αντύπας μέσα από το blog του στο pagenews.gr, αναφέρεται στις πολιτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στο όνομα της.

Διαβάζοντας τον τίτλο το μυαλό κάθε καλόπιστου αναγνώστη θα οδηγηθεί στη σκέψη πως αντικείμενο του άρθρου είναι η σύνδεση της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η υπερθέρμανση και η μόλυνση του πλανήτη με τα συμφέροντα που κινούνται στον χώρο, ενεργειακοί κολοσσοί κοκ. Προσέξτε σας παρακαλώ τα εισαγωγικά στη λέξη μπίζνες. Δεν έχω σκοπό να αναφερθώ στο οικονομικό backgraound της κλιματικής αλλαγής, αλλά στις πολιτικές επιχειρήσεις που διεξάγονται στο όνομά της.

Προφανώς και το δυτικό καπιταλιστικό μοντέλο έχει τις ευθύνες του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο πλανήτης. Αλλά έχει και τη πιο θετική συμβολή στη διάδοση και την εμπέδωση της δημοκρατίας. Και θέλω να καταθέσω την ανησυχία μου πως στο τέλος της ημέρας αυτός θα είναι ο πραγματικός στόχος όσων επιμένουν να επιτίθενται στη Δύση για τη κλιματική αλλαγή. Δε θέλουν στα αλήθεια να αλλάξουν τις ρυπογόνες μορφές ενέργειας με καθαρές. Θέλουν να καθαρίσουν με τη Δημοκρατία. Αυτή συκοφαντούν.

Υπάρχει μοτίβο. Για την παιδική εργασία στην Ινδία και το Πακιστάν ή την καταπίεση της γυναίκας στον μουσουλμανικό κόσμο δε φταίνε τα τοπικά καθεστώτα, αλλά τα μεγάλα συμφέροντα γενικά. Τα οποία από την εποχή των αποικιών είναι ταυτισμένα με τη Δύση. Για τους πολέμους, τις φυσικές καταστροφές δε φταίνε οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, αλλά τα μεγάλα συμφέροντα που κάνουν δουλειές και πίνουν το αίμα των λαών.

Θέλω να σας παρακαλέσω να κάνετε μία άσκηση: να συγκρίνετε τον ιδρυτή της Microsoft με οποιονδήποτε ηγέτη πλούσιας πετρελαϊκής χώρας μπορείτε να ανακαλέσετε στη μνήμη σας. Ο ένας χαρίζει μέρος της περιουσίας του σε ανθρωπιστικές δραστηριότητες και όλοι οι υπόλοιποι κάνουν τους φυσικούς πόρους των λαών τους κότερα και μεγάλη ζωή. Να αφήσω και ορισμένους που φαίνονται να έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις. Στα αλήθεια θέλετε να κάνουμε τη χάρη σε όσους συκοφαντούν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ;

Αλήθεια, τι θα έλεγαν οι οπαδοί της πολιτικής ορθότητας αν μια πολυεθνική εταιρεία τολμούσε να βγάλει φόρα παρτίδα ένα παιδί όπως η μικρή Σουηδέζα που μας κατηγόρησε όλους πως της έχουμε κλέψει το μέλλον της; Υπάρχει άλλο μέρος στον πλανήτη όπου η ζωή να είναι τόσο ακριβή όσο στην Ευρώπη; Υπάρχει κάποιο κράτος στον κόσμο που να προσέφερε περισσότερες δυνατότητες για την ανάπτυξη της προσωπικότητας των πολιτών του; Προσωπικά πολύ με υποψιάζει η φράση «αυτή είναι η Ευρώπη σας», κάθε φορά που συμβαίνει κάποιο δυστύχημα στις αδιάκοπες μεταναστευτικές ροές. Ποια άλλη χώρα ή ήπειρος έχει περισσότερους μετανάστες στους κόλπους της; Ποια άλλη χώρα ή ήπειρος έχει προσφέρει μεγαλύτερη αναπτυξιακή βοήθεια σε κράτη και λαούς, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης; Θα μου πείτε οι μεγάλες εταιρείες από την Ευρώπη κάνουν δουλειές στις φτωχότερες χώρες. Last year!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments