Ελλάδα

Ηράκλειο: Νεκρό βρέφος στα σκουπίδια μέσα σε τάπερ

Ηράκλειο: Νεκρό βρέφος στα σκουπίδια μέσα σε τάπερ
To νεκρό βρέφος εντόπισε εργαζόμενη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του δήμου Ηρακλείου.

Απίστευτη αποκάλυψη για βρέφος που βρέθηκε νεκρό μέσα σε τάπερ έκανε κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Ηράκλειο ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Δημόκριτος Σαλούστρος, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση.  Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μια εργαζόμενη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου εντόπισε μέσα στα σκουπίδια σε τάπερ ένα νεκρό βρέφος. Το περιστατικό είχε λάβει χώρο στις αρχές του 2018 αλλά μόλις χθες έγινε γνωστό.

Το θέμα αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των εργαζομένων για το γεγονός ότι έχουν μείνει απλήρωτοι από τον ιδιώτη που λειτουργεί το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

Ταυτόχρονα έγινε γνωστό ότι μια ενεργή οβίδα εντοπίστηκε στον ιμάντα της ανακύκλωσης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) του Ηρακλείου, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το έμβρυο, δηλαδή στις αρχές του 2017.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι σε 1,5 χρόνο έχουν γίνει 14 εργατικά ατυχήματα. Σύμφωνα με το neakriti.gr, οι εργαζόμενοι προχώρησαν και σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο που ο ιδιώτης εργολάβος λειτουργεί το εργοστάσιο, λέγοντας ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που οι δημότες πετούν στους μπλε κάδους, αντί να πηγαίνουν στην ανακύκλωση καταλήγουν στον ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων.

Οι εργαζόμενοι μάλιστα υποστήριξαν ότι προσφάτως κάλεσαν την Αστυνομία για να μπουν να δουλέψουν στο εργοστάσιο, καθώς ο εργολάβος είχε φέρει, όπως είπαν, άλλον εργολάβο για να κλείσουν συμφωνία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments