Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στην Ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ του “win-win”

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Στην Ανατολική Μεσόγειο είμαστε υπέρ του “win-win”
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει την προκλητική του στάση, τονίζοντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ότι για τη μη λύση του Κυπριακού η ευθύνη βαραίνει την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε πως η Τουρκία «θα προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα των Τούρκων και Τουρκοκυπρίων», ενώ δήλωσε «ανοικτός σε συμφέρουσες και για τις δυο πλευρές (win-win) προτάσεις». Παράλληλα, ο Ερντογάν επέρριψε ευθύνες στην Ελληνοκυπριακή πλευρά για τη μη επίλυση του Κυπριακού. «Παρά τις μακρές διαπραγματεύσεις, το Κυπριακό δεν επιλύθηκε εξαιτίας της ανένδοτης και άδικης στάσης των Ελληνοκυπρίων», ανέφερε. Ο ίδιος ανέφερε πως «έχουν κακό σκοπό, όσοι μιλούν για λύση χωρίς εγγυήσεις και χωρίς στρατεύματα».

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Εργοντάν δήλωσε σήμερα ότι είτε όλες οι χώρες θα πρέπει να είναι ελεύθερες να χρησιμοποιήσουν πυρηνική ενέργεια, είτε αυτή θα πρέπει να απαγορευτεί τελείως. Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν είπε ότι οι «ανισότητες» μεταξύ των χωρών που διαθέτουν πυρηνική ενέργεια και των υπολοίπων υπονόμευουν τις παγκόσμιες ισορροπίες. «Η κατοχή πυρηνικής ενέργειες είτε θα πρέπει να απαγορευτεί σε όλους, είτε να επιτραπεί σε όλους», τόνισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments