Οικονομία

Thomas Cook: Απαλλάσσονται οι πελάτες της εταιρείας από τον φόρο διαμονής

Thomas Cook: Απαλλάσσονται οι πελάτες της εταιρείας από τον φόρο διαμονής
Thomas Cook: Το υπουργείο Οικονομικών με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής φόρου διαμονής τους πελάτες της εταιρείας.

Thomas Cook: Έτοιμη είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής φόρου διαμονής, για το διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου έως 10 Οκτωβρίου, οι πελάτες των ξενοδοχειακών μονάδων που είχαν συναλλαγές με την Thomas Cook.

Αυτό ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι συλλέγονται στοιχεία και από το εξωτερικό (π.χ. από την Ισπανία που είχε μεγαλύτερη «έκθεση» στην Thomas Cook) για τις επιπτώσεις. Το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και άλλους αρμόδιους φορείς, όταν υπάρξει πληρέστερη εικόνα των επιπτώσεων, θα προβεί σε νέες πρωτοβουλίες.

Η αγωνία των Ξενοδόχων:

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος είχε εκφράσει την αγωνία του, αν τα μέτρα που θα ανακοίνωνε το υπουργείο Οικονομικών, θα καταφέρουν να ανακουφίσουν τους επαγγελματίες του κλάδου από τις πληγές που άνοιξε η πτώχευση του βρετανικού κολοσσού. 

Ο κ. Τάσσιος ήταν κατηγορηματικός σε ό,τι αφορά το μέγεθος της ζημίας που υπέστησαν οι ξενοδόχοι και ζήτησε την εφαρμογή της ΠΟΛ του 2015, καθώς με αυτήν δόθηκε άμεσα λύση στο παρελθόν, όταν αντίστοιχα είχαν πτωχεύσει μεγάλοι «τουρ οπερέιτορ» από την Ρωσία. «Χωρίς δικαστική απόφαση, προσκομίζεις τιμολόγια στην εφορία για να μην πληρώσεις ΦΠΑ σε λεφτά που δεν θα εισπράξεις ποτέ και να μην χρεωθείς στα έσοδα σου για τον φόρο που θα προκύψει από ανείσπρακτα χρήματα», σημειώνει ο κ. Τάσσιος.

Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει ο ίδιος, «είναι πολύ εύκολο να μετρηθεί η ζημία για τους ξενοδόχους. Μόνο με την απλή καταβολή των τιμολογίων στις αρμόδιες αρχές, θα αποδειχθεί το ποσό που δεν θα εισπράξει από την Thomas Cook, αλλά θα υποχρεωθεί να πληρώσει ΦΠΑ, αν δεν ληφθεί πολιτική μέριμνα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments