Πολιτική

Πρεσβεία ΗΠΑ: “Είχε προγραμματιστεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ”

Πρεσβεία ΗΠΑ: “Είχε προγραμματιστεί η συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ”
Πρεσβεία ΗΠΑ: Η απάντηση στα όσα ειπώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πρεσβεία ΗΠΑ: Πολύς λόγος έγινε σχετικά με το εάν ήταν όντως προγραμματισμένη η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, η οποία δεν έγινε λόγω των όσων συνέβησαν μετά τις καταγγελίες της Νάνσι Πελόζι και των Δημοκρατικών, οι οποίοι έχουν αρχίσει έρευνα για την αποπομπή του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Ωστόσο, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα επιβεβαίωσε ότι όντως, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ είχε όντως προγραμματιστεί για την Τρίτη 24/9.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας ανέφερε σχετικά: “Είχε προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ του Προέδρου Τραμπ και του Πρωθυπουργού Μητσοτάκη για την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, λόγω περιορισμών στο πρόγραμμα, η συνάντηση τελικά ακυρώθηκε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα έχουν μακροχρόνια, ισχυρή και πολύπλευρη συνεργασία. Ο επικείμενος Στρατηγικός Διάλογος ΗΠΑ-Ελάδας, στην Αθήνα υπογραμμίζει την αμοιβαία δέσμευσή μας για εμβάθυνση της συνεργασίας”.

Τα ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρονται ακόμα στην αναβολή της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πλανητάρχη τονίζοντας ότι «το τετ α τετ των δυο ανδρών αποτελούσε εξαρχής τον ακρογωνιαίο λίθο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ και της συμμετοχής του στη Γενική Σύνοδο του ΟΗΕ. Το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου με αλλεπάλληλες διαρροές του είχε ανεβάσει τον πήχη για την επίμαχη συνάντηση. Ως εκ τούτου, μετά την ακύρωση προκύπτουν κάποια σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν επίσημα: «Είχε προηγηθεί της επίσκεψης η αρμόζουσα διπλωματική προετοιμασία από την κυβέρνηση και τελικά υπήρχε προγραμματισμένη και οριστικοποιημένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Τραμπ;»

«Περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα για το πολύ καλό κλίμα που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπήρξε στην συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν έλεγαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Και συμπλήρωναν ότι, είναι θετικό το γεγονός ότι η Ελλάδα συνεχίζει την πολιτική ανοιχτών διαύλων και διαλόγου με την Τουρκία, παρά τα όσα έλεγε προεκλογικά η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, που είχε εντάξει τα ελληνοτουρκικά στο μικροπολιτικό πεδίο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments