Ελλάδα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Εκδηλώσεις παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Εκδηλώσεις παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως
Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: Στις αθλητικές δραστηριότητες που διοργάνωσε η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας, παραβρέθηκε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού: «Αγαπώ την άθληση-Αγαπώ την υγεία μου». Αυτό ήταν το σύνθημα της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2019 που τιμήθηκε σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, παρευρέθη στις αθλητικές δραστηριότητες που διοργάνωσε η διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του υπουργείου σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τις αθλητικές ομοσπονδίες και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας, σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών – στον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς και του Τείχους των Εθνών.

Η υπουργός, απευθυνόμενη στα παιδιά, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά η Πανελλήνια Ημέρα του Σχολικού Αθλητισμού γιορτάζεται, ταυτόχρονα, με την Ευρωπαϊκή Ημέρα και υπογράμμισε τους βασικούς στόχους της ημέρας του σχολικού αθλητισμού: την ενίσχυση του υγιεινού τρόπου ζωής, εν γένει, την άσκηση, τη σωστή διατροφή και την έμφαση στις αξίες που ενσαρκώνει ο αθλητισμός: Την ευγενή άμιλλα, τον υγιή ανταγωνισμό, την προσπάθειά του να γίνεται καθένας κάθε μέρα ο ίδιος καλύτερος, ξεπερνώντας τον ίδιο του τον εαυτό.

«Έχω συγκινηθεί πάρα πολύ από την παρουσία των παιδιών, από την έντονη συμμετοχή τους σ’ αυτήν τη μέρα. Μία μέρα χωρίς μαθήματα, αφιερωμένη στην άθληση και στον υγιεινό τρόπο ζωής. Αξίζει να αναφέρω ότι μας τίμησαν με την παρουσία τους και Ολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές από πάρα πολλούς χώρους του αθλητισμού», είπε η κ. Κεραμέως.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 3.000 μαθητές και μαθήτριες από σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Αττικής, που είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε πλήθος αθλημάτων παρουσία διακεκριμένων αθλητών και προπονητών. Οι αθλητικές δραστηριότητες περιελάμβαναν όλα τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα. Στις δραστηριότητες στο ΟΑΚΑ παραβρέθηκε και η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments