Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Το Κογκρέσο θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες του

Ντόναλντ Τραμπ: Το Κογκρέσο θέλει να αποκτήσει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες του
Ντόναλντ Τραμπ: Στόχος του Κογκρέσου είναι να θέσει υπό επιτήρηση τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ώστε να φανεί εάν έχει θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας.

Ντόναλντ Τραμπ: Στο “μάτι” του κυκλώνα βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, έπειτα από τις καταγγελίες περί προσπάθειας συνεννόησης με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ώστε να προκληθεί επικοινωνιακή ζημιά στον πολιτικό του αντίπαλο, Τζο Μπάιντεν. Πλέον, λίγοι εμπιστεύονται τις προθέσεις του προέδρου, με τον Άνταμ Σμιθ, επικεφαλής της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, να δηλώνει ότι το Κογκρέσο είναι αποφασισμένο να αποκτήσει πρόσβαση στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Τραμπ. Στόχος τους , είναι να “τσεκάρουν” εάν ο πρόεδρος έχει θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, σε συνομιλίες του με τον Πούτιν και άλλους σημαίνοντες ηγέτες του κόσμου.

“Νομίζω ότι η πιο σημαντική ανάγκη είναι η προστασία της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, αλλά και να δούμε αν οι συνομιλίες του Τραμπ με άλλους ξένους ηγέτες και κυρίως με τον πρόεδρο Πούτιν υποβαθμίζουν την ασφάλεια μας με τέτοιο τρόπο, που θα εξυπηρετούσε προσωπικά την προεκλογική εκστρατεία του», δήλωσε ο Άνταμ Σμιθ στην εκπομπή του NBC, “Meet the Press”, συμπληρώνοντας ότι: “Αν υπήρξε κάποιος τρόπος συγκάλυψης, είμαστε αποφασισμένοι να το μάθουμε”.

Η Πελόζι “υποπτεύεται” και τους Ρώσους

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι υποψιάζεται ότι η Ρωσία εμπλέκεται κατά κάποιον τρόπο στην υπόθεση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε τον Ιούλιο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Είναι λάθος για οποιαδήποτε ξένη κυβέρνηση να παρεμβαίνει τις εκλογές μας και εδώ έχουμε τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να ζητά ακριβώς αυτό», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Η Πελόζι αναφερόταν στις πιέσεις που φέρεται να άσκησε ο Τραμπ στον Ζελένσκι ώστε η Ουκρανία να ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του πρώην αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν. «Παρεμπιπτόντως, νομίζω ότι η Ρωσία έβαλε το χέρι της σ’ αυτό», πρόσθεσε, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις. Η Πελόζι τόνισε επίσης ότι η διαδικασία για την παραπομπή του Τραμπ δεν πρέπει να τραβήξει σε μάκρος. Αν και δεν έδωσε κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, σημείωσε ότι «τα έγγραφα που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος» βοήθησαν να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments