Πολιτική

Προκόπης Παυλόπουλος: Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Τουρκία (vid)

Προκόπης Παυλόπουλος: Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την Τουρκία (vid)
Προκόπης Παυλόπουλος: «Επιζητούμε την ειρήνη, τη φιλία, την καλή γειτονία. Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι τούτο προϋποθέτει εκ μέρους της , τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προκόπης Παυλόπουλος: «Οι Έλληνες, αν χρειασθεί θα επιβάλλουμε τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, έχοντας και την στήριξη των Συμμάχων μας στο ΝΑΤΟ και των Εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσεο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Τρίπολη όπου παρέστη για τον εορτασμό της Άλωσης της Τριπολιτσάς. Μάλιστα, τόνισε ότι «θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, όπως συμβαίνει και κάθε φορά που υπερασπιζόμαστε τα Εθνικά μας Θέματα και τα Εθνικά μας Δίκαια».

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «από εδώ, την Τρίπολη, κατ’ αυτή την Επέτειο στέλνουμε προς την γείτονα Τουρκία. Για εμάς τους Έλληνες, το παρελθόν υπάρχει για να μας διδάσκει όχι για να μας διχάζει. Επιζητούμε την ειρήνη, τη φιλία, την καλή γειτονία. Η Τουρκία πρέπει να γνωρίζει ότι τούτο προϋποθέτει εκ μέρους της, τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Από αυτόν τον σεβασμό εξαρτάται και οποιαδήποτε ευρωπαϊκή της προοπτική, και σε αυτό δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπτώσεις σε καμία περίπτωση από εμάς τους Έλληνες».

Αναφερόμενος στην Άλωση της Τριπολιτσάς, σημείωσε ότι οι Έλληνες , ως Λαός και ως Έθνος, εορτάζουμε και φέτος αυτή την εμβληματική νίκη των Αγωνιστών του 1821 η οποία, χάρη στην στρατηγική ιδιοφυΐα του Γέρου του Μωριά, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, οδήγησε στην τελική ευόδωση της Εθνεγερσίας και στην μετέπειτα δημιουργία του Νεώτερου ελληνικού Κράτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments