Αθλητισμός

Εθνική Ελλάδος: Ετοιμάζει κλήσεις έκπληξη ο Φαν’τ Σιπ

Εθνική Ελλάδος: Ετοιμάζει κλήσεις έκπληξη ο Φαν’τ Σιπ
Εθνική Ελλάδος: Ο Τζον Φαν'τ Σιπ θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές και μεγάλες εκπλήξεις στα δύο ματς με Ιταλία και Βοσνία για τα προκριματικά του Euro 2020.

Εθνική Ελλάδος: Την ευκαιρία σε αρκετά νέα πρόσωπα να αγωνιστούν με την εθνική ομάδα θα δώσει ο Τζον Φαν’τ Σιπ στα δύο προσεχή παιχνίδια κόντρα σε στην Ιταλία (12/10) στο «Ολίμπικο» και τη Βοσνία (15/10) στο Ολυμπιακό Στάδιο για τα προκριματικά του Euro 2020. Ο Ολλανδός τεχνικός, με δεδομένο ότι η «γαλανόλευκη» απέτυχε στα προκριματικά ακόμα μιας διοργάνωσης αποφάσισε να γίνει σχεδόν ριζική ανανέωση στο ρόστερ. Ουσιαστικά, θα δοθεί χρόνος συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι είτε δεν έχουν κληθεί ποτέ στην εθνική, είτε είχαν μικρό χρόνο συμμετοχής, με σκοπό να χτιστεί μια ομάδα για τις επόμενες διοργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Sport-fm.gr», στο προσκλητήριο του ομοσπονδιακού προπονητή δεν θα βρίσκονται τα ονόματα των δύο αρχηγών Βασίλη Τοροσίδη και Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ενώ εκτός αναμένεται να μείνουν και οι: Κώστας Μανωλάς, Ανδρεάς Σάμαρης, Κάρλος Ζέκα και Κώστας Μήτρογλου. Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο εάν οι παραπάνω παίκτες θα τεθούν προσωρινά εκτός Εθνικής ομάδας ή… μόνιμα.

Εθνική Ελλάδος: Ποιοι άλλοι μένουν εκτός, ποιοι επιστρέφουν

Παράλληλα, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η απουσία του τραυματία Δημήτρη Πέλκα, ενώ δεν αποκλείεται να μείνει εκτός και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο διεθνής τερματοφύλακας φαίνεται να χάνει τη θέση του στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, καθώς ο Αμπέλ Φερέιρα προτιμά αυτή την περίοδο τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Από εκεί και πέρα, πιθανή είναι η επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Τάσου Μπακασέτα και του Τάσου Δώνη.

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός είναι από τους κορυφαίους παίκτες της πρωτοπόρου του τουρκικού πρωταθλήματος, Αλάνιασπορ και το όνομα του ενδέχεται να βρίσκεται στις κλήσεις του Γιον Φαν’τ Σιπ. Από την άλλη, ο Δώνης επέστρεψε στο Σαμπιονά για λογαριασμό της Ρεμς και σταδιακά έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό, δείχνοντας έτοιμος να επιστρέψει στην εθνική. Την ευκαιρία να κληθούν για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών θα έχουν ο 21χρονος επιτελικός μέσος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μπουζούκης και ο 22χρονος στόπερ της Άλκμααρ, Παντελής Χατζηδιάκος.

Στην πραγματικότητα, επιχειρείται η ανοικοδόμηση της Εθνικής ομάδας, ωστόσο δεν είναι φυσιολογικό να γίνουν τόσες δραστικές αλλαγές και μαζικά σε μια Εθνική ομάδα. Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στη διάρκεια της απόλυτα πετυχημένης δεκαετίας 2004-2014, όταν οι προσθαφαιρέσεις γίνονταν με μέτρο και συγκεκριμένο σχέδιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments