Video

Μεσάνυχτα: Ο πατροκτόνος της Ζακύνθου Αλέξης Μίχος έσπασε τη σιωπή του και συγκίνησε (vid)

Μεσάνυχτα: Ο πατροκτόνος της Ζακύνθου Αλέξης Μίχος  έσπασε τη σιωπή του και συγκίνησε (vid)
Μεσάνυχτα: Η εξομολόγηση του Αλέξη Μίχου για τα δεινά είχε περάσει εκείνος και τα αδέρφια του από τον πατέρα τους.

Μεσάνυχτα: Μια από τις πλέον συγκλονιστικές ιστορίες είναι αυτές που ακούστηκαν το βράδυ της Τρίτης στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη ‘Μεσάνυχτα” στον Alpha και αφορά τη ζωή του Αλέξη Μίχα. Του ανθρώπου που αναγκάστηκε να σκοτώσει τον πατέρα του στη Ζάκυνθο μη μπορώντας άλλο να αντέξει την κακοποίηση που δέχονταν τα ανήλικα ετεροθαλή αδέρφια του.

Ήταν Μάιος του 2018 όταν ο Αλέξης Μίχος, σκότωσε τον πατέρα του στην Ζάκυνθο. Το έγκλημα συγκλονίζει το πανελλήνιο, καθώς το κουβάρι της ιστορίας που σιγά – σιγά ξετυλίγεται φέρνει στο φως της δημοσιότητας ένα οικογενειακό δράμα. Ο Αλέξης και τα αδέρφια του ήταν θύματα κακοποίησης, βασανισμού και ψυχολογικής πίεσης που ασκούσε πάνω τους ο πατέρας τους. Το ξύλο, οι ύβρεις, η ταπείνωση και η κακοποίηση που βίωνε από τα παιδικά του χρόνια μέχρι που έφυγε από το σπίτι, αλλά και η κακοποίηση που δέχονταν τα ετεροθαλή αδέρφια του ήταν οι αιτίες που όπλισαν το χέρι του και σκότωσε τον πατέρα του.

Όπως ο ίδιος είπε στην Ελεωνορά Μελέτη και στην εκπομπή Μεσάνυχτα μόλις ενηλικιώθηκε βρήκε τη δύναμη και έφυγε από το σπίτι προσπαθώντας να κάνει μια νέα αρχή, όμως το γεγονός ότι άφησε πίσω τα δυο μικρότερα ετεροθαλή αδέρφια του που ο πατέρας τους τα κακοποιούσε δεν τον άφηνε να διαγράψει μια για πάντα το παρελθόν του.

Σε μια από τις επισκέψεις του στο σπίτι συνειδητοποιεί ότι ο πατέρας του έχει κακοποιήσει σεξουαλικά την μικρότερη αδερφή του. Θολώνει και αποφασίζει να δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη της αδερφής του.

Δίνει ραντεβού με τον πατέρα του, ο οποίος τον περιμένει μέσα στο αυτοκίνητο. Μη έχοντας τη δύναμη να τον κοιτάξει κατάματα τον πυροβολεί με την καραμπίνα που είχε. Ο 78χρονος πέφτει νεκρός μέσα στο όχημά του και θα τον εντοπίσει ένας οδηγός ταξί.

Ο Αλέξης μετά από επιμονές ερωτήσεις των αστυνομικών «έσπασε» και ομολόγησε το έγκλημα που είχε διαπράξει. Οι αστυνομικοί ακούνε έκπληκτοι τα όσα είχε ζήσει ο Αλέξης, αν και πολλοί ήξεραν αφού είχαν γίνει ουκ ολίγες καταγγελίες για τον 78χρονο. Το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε 8 χρόνια με αναστολή ως το Εφετείο.

Καλεσμένος στην εκπομπή Μεσάνυχτα και στην Ελεονώρα Μελέτη, ο Αλέξης Μίχος, μοιράζεται τις τραγικές εικόνες που έχει από την παιδική του ηλικία και εξομολογείται τον λόγο που οδηγήθηκε σε αυτό το τραγικό έγκλημα. «Από όταν άρχισα να καταλαβαίνω τη ζωή μου έχω μνήμες με βασανιστήρια από τον πατέρα μου.

Η μητέρα μου έφυγε από το σπίτι μετά από ένα καυγά με τον πατέρα μου και έμεινα μονός μαζί του. Η μητέρα μου φοβόταν πάρα πολύ τον πατέρα μου. Ο πατέρα μου ήταν τόσο βίαιος που όταν μου μιλούσε έτρεμα. Έζησα τον απολυτό εξευτελισμό όταν ένα πρωί ο πατέρας μου, μου έσκισε τα ρούχα και με έβαλε να ζητιανέψω.

Η μητέρα μου κλειδωνόταν συνεχώς στις τουαλέτες για να γλιτώσει το ξύλο από τον πατέρα μου. Η μητέρα μου τον κατήγγειλε στην αστυνομία, όταν ασέλγησε στη μεγάλη μου αδελφή, αλλά δεν έγινε τίποτα. Είχαν γίνει πολλές καταγγελίες στο χαμόγελο του παιδιού, στην Πρόνοια, στην αστυνομία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τον πατέρα μου τον έτρεμα μέχρι το τέλος. Εύχομαι κανένα παιδί να μην νιώσει έτσι. Ένα βράδυ έφυγα κρυφά από το σπίτι, αφήνοντας ένα σημείωμα στον πατέρα μου. Δεν έχω να θυμάμαι τίποτα κάλο από τον πατέρα μου. Τα ετεροθαλή αδέρφια μου έκλαιγαν κάθε φορά που έφευγα και με ρωτούσαν αν θα ξαναπάω.

Μακάρι να μην είχα φτάσει ποτέ στο σημείο να σκοτώσω τον πατέρα μου. Ο πατέρας μου είχε έμμονη με τη μεγάλη μου αδελφή και μου ζητούσε να την πάω στο σπίτι του. Μόνος μου πήγα και ομολόγησα την πράξη μου στην αστυνομία.

Το πρώτο βραδύ μέσα στη φυλακή έκλαιγα σαν μωρό παιδί. Στο δικαστήριο έβγαλα όλα αυτά που είχα μέσα μου και ένιωσα ότι λυτρώθηκα. Σε καμία περίπτωση δεν στηρίζω την αυτοδικία. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσα μια κόλαση και τώρα νιώθω ότι θέλω να φτιάξω τη ζωή μου», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Μίχος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments