Ελλάδα

Δήμος Λουτρακίου: Εργολάβος έκανε φέιγ βολάν τις καταθέσεις που έκανε για μίζα

Δήμος Λουτρακίου: Εργολάβος έκανε φέιγ βολάν τις καταθέσεις που έκανε για μίζα
Δήμος Λουτρακίου: Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο πριν από μια εβδομάδα από την κίνηση του εργολάβου.

Ένα απίστευτο στα πολιτικά χρονικά του Δήμου Λουτρακίου έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, όταν εργολάβος της περιοχής άρχισε να μοιράζει φωτοτυπίες από καταθέσεις χρημάτων που ο ίδιος είχε κάνει σε λογαριασμούς τριών προσώπων, μεταξύ των οποίων και του δημάρχου κ. Γιώργου Γκιώνη. Η συνολική αξία των καταθέσεων, σύμφωνα με τα ποσά που αναγράφονται στις φωτοτυπίες που μοίρασε ο εργολάβος κ. Γιώργος Βλάχος ανέρχονται σε 54.000 ευρώ και αφορούν την τριετία 2007, 2008, 2009 όταν εκείνη την περιόδο δήμαρχος ήταν και τότε ο κ. Γκιώνης.

Ο εργολάβος κ. Γιώργος Βλάχος ο οποίος είχε αναλάβει την κατασκευή του spa Λουτρακίου ισχυρίζεται πως ο Δήμος Λουτρακίου του χρωστάει χρήματα, από έργα, άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Χρήματα τα οποία όπως ο ίδιος ισχυρίζεται δεν τα έχει πάρει. Τα χρήματα που φέρεται να έχει καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό του Δημάρχου Λουτρακίου είναι ποσά τα οποία έδωσε ο κ. Βλάχος, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, με σκοπό να αναλάβει την εργολαβία της ανακατασκευής του Spa.

Τα χρήματα αυτά τα κατέθεσε το 2007, το 2008 και το 2009. Η κατάθεση που έκανε στον νυν δήμαρχο κ. Γκιώνη έγινε, σύμφωνα με τη φωτοτυπία του καταθετηρίου που μοίρασε ο εργολάβος, το 2008, και ήταν ύψους 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα και με τοπικά μέσα η κίνηση του κ. Βλάχου να μοιράσει σε φωτοτυπίες καταθετήρια προκάλεσε «τεκτονικό σεισμό» στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ ο δήμαρχος απαντώντας στις καταγγελίες περί «λαδώματος» ήταν ξεκάθαρος: «Αυτή τη στιγμή δεν μου επιτρέπεται από νομικής απόψεως να απαντήσω σε τίποτα. Θα αποδειχτεί στη συνέχεια ότι έχει γίνει κι ότι δεν έχει γίνει, δεν πρέπει τώρα αυτή τη στιγμή, αυτή είναι η απάντηση, οι νομικοί απαγορεύουν αυτή τη στιγμή να δώσω οποιαδήποτε απάντηση. Στον Δήμο δεν έκανα ποτέ κακό όσα χρόνια ασχολούμαι είτε ως συμπολίτευση είτε σαν αντιπολίτευση».

Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες πριν από λίγο καιρό είχε σταλεί ένα γραπτό μήνυμα (sms) από το κινητό του κ. Βλάχου με αποδέκτες τόσο το δήμαρχο κ. Γκιώνη όσο και άλλους πολίτες βάζοντας φωτιά στο πολιτικό σκηνικό του Λουτρακίου. Σύμφωνα πάντα με τον τοπικό Τύπο στο γραπτό μήνυμα του ο εργολάβος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωνε ότι έχει «λαδώσει» τον δήμαρχο αλλά και στενά συγγενικά και φιλικά του πρόσωπα.

Με αφορμή την καταγγελία του εργολάβου κυρίου Βλάχου κατα την διάρκεια του Δημοτικού συμβουλίου περί «περίεργων καταθέσεων στις οποίες εμπλέκει και τον Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων η παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά: “Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε όλοι μάρτυρες, τραγικών καταστάσεων, που καταρρακώνουν το κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, απαξιώνουν τον θεσμό του δημάρχου και δηλητηριάζουν την κοινωνία μας.

Εργολάβος που διεκδικεί τα λεφτά του, με συνεχείς καταγγελίες ακόμα και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλει χρηματισμό, νυν και πρώην δημάρχων, καταθέτοντας μάλιστα και αποδεικτικά στοιχεία ενώπιον δημοτικών συμβούλων και πολιτών. Ο δήμος έχει μπει σε ένα σπιράλ, φθοράς, σήψης και αθλιότητας, που πονά όσους αγαπούν αυτόν τον τόπο και αναζητούν την προκοπή του.

Η «Δύναμη Δημιουργίας», καταδικάζει απερίφραστα όλα τα παραπάνω και δεν θα μπει ούτε μία στιγμή σε παιχνίδια τακτικισμού, συγκάλυψης ή εκχυδαϊσμού της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Δεν θα ανεχθούμε όμως να πλανώνται καθημερινά σκιές, που μολύνουν την κοινωνία και ιδιαίτερα την νέα γενιά της περιοχής μας. Την στιγμή που ο δήμος μας έχει καταρρεύσει οικονομικά και ο κίνδυνος να κατασχεθούν ανά πάσα στιγμή ΟΛΑ τα περιουσιακά στοιχεία της «Τουριστικής Α.Ε», δεν υπάρχει ούτε η πολυτέλεια μα ούτε και ο χρόνος να τον καταναλώνουμε στις αοριστολογίες του δημάρχου κ.Γιώργου Γκιώνη και όσων συνηγορούν στην παραπλάνηση των πολιτών.

Ο κ.Γιώργος Γκιώνης κατηγορείται ευθέως για καταθέσεις χιλιάδων ευρώ σε προσωπικό του λογαριασμό και λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων από τον εργολάβο κ.Γεώργιο Βλάχο, με τρόπο δημόσιο και αφοπλιστικό. ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ.δήμαρχο, αν έχει υποπέσει στο αδίκημα της δωροληψίας κατά την άσκηση των καθηκόντων του ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΣΗΜΕΡΑ..! Στην αντίθετη περίπτωση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από νομικίστικα τερτίπια και υπεκφυγές και να οδηγήσει στην Ελληνική δικαιοσύνη τον εργολάβο, εφ όσον είναι όπως ορίζει το καθήκον του είναι έντιμος και καθαρός.

Κάθε τι άλλο, δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, που δεν θα ανεχθούμε και πολύ περισσότερο δεν θα παίξουμε. Η «Δύναμη Δημιουργίας», θα σκεφτεί πολύ σοβαρά πλέον το ενδεχόμενο να μην συμμετέχει σε δημοτικά συμβούλια όσο αιωρείται η πολύ σοβαρή καταγγελία για τον δήμαρχο της πόλης και άλλα πολιτικά ή μη πρόσωπα. Συνενόχους σε αυτή την αθλιότητα, δεν θα μας κάνετε όσο και αν το προσπαθήσετε!

Ο κ.Γκιώνης πρέπει σήμερα: Ή να παραιτηθεί ή να οδηγήσει ενώπιον του εισαγγελέα τον κ.Βλάχο. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για αυτόν αλλά και για την αξιοπρέπεια του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Όσοι προεκλογικά προσπάθησαν και εν πολλοίς κατάφεραν να σπιλώσουν την παράταξη μας τώρα μετά τις νέες δημόσιες αποκαλύψεις του εργολάβου, οφείλουν δημόσια να μας ζητήσουν συγνώμη και να παραδεχθούν ότι τα στελέχη και τα μέλη μας κάνουν απλά το καθήκον τους.

Η δική μας αυτόνομη αυτοδιοικητική πορεία δεν χωρά σε ισορροπίες, τακτικισμούς και διαγωνισμούς εξυπνάδας. Όποιος αγαπά αυτόν τον τόπο και είναι ελεύθερος από δεσμεύσεις και καθαρός οφείλει να συμπαραταχθεί με την «Δύναμη Δημιουργίας», για να επιβάλλουμε όλοι μαζί την κάθαρση και την σωτηρία της Τουριστικής Α.Ε και του δήμου μας. Κάθε τι άλλο είναι προφάσεις εν αμαρτίαις”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments