Διεθνή

Τρόμος στο Παρίσι: Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο αρχηγείο της αστυνομίας

Τρόμος στο Παρίσι: Τέσσερις νεκροί από επίθεση με μαχαίρι στο αρχηγείο της αστυνομίας
Τρόμος στο Παρίσι: Ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Τρόμος στο Παρίσι: Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από χτυπήματα με μαχαίρι το μεσημέρι της Πέμπτης μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας της πρωτεύουσας της Γαλλίας αφού δέχθηκαν επίθεση από έναν εργαζόμενο. Ο δράστης στη συνέχεια σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές της Γαλλίας.

Οι ερευνητές εξετάζουν κυρίως το σενάριο μιας προσωπικής διένεξης, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εσωτερική αυλή της έδρας της παρισινής αστυνομίας, εργαζόταν στη Διεύθυνση Πληροφοριών. Η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου 2019 μέσα στο εμβληματικό αυτό κτίριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, έχει αποκλεισθεί και ασθενοφόρα βρίσκονται επιτόπου. Η εταιρεία του παρισινού μετρό RATP ανακοίνωσε επίσης ότι ο σταθμός Cite, που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας, έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Στο σημείο -στο Il de la Cite – έσπευσαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών , Κριστόφ Καστανέρ, που ανέβαλε το ταξίδι του στην Τουρκία καθώς και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό. Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, ο οποίος επρόκειτο να μεταβεί στην Τουρκία, ανέβαλε την αναχώρησή του και μεταβαίνει επιτόπου. Λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFM TV μετέδωσε πως τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στην έδρα της αστυνομίας.

Τα πρώτα στοιχεία για τον δράστη

Ο δράστης της επίθεσης είναι 45 ετών, με κάποια μορφή αναπηρίας, γεννημένος στην περιοχή Fort-de France .

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ο άνδρας, που εργαζόταν ως διοικητικός υπάλληλος, έχασε τον έλεγχο κι επιτέθηκε με μαχαίρι. Εκπρόσωπος της γαλλικής αστυνομίας, Κριστόφ Κριπίν δήλωσε στο France 24 ότι ο δράστης βρισκόταν σε σχέση ιεραρχίας με τα θύματα και είχε προβλήματα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας. Ωστόσο επιφυλάχθηκε για τα αποτελέσματα της έρευνας. Τα στοιχεία δείχνουν πως πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments