Πολιτική

Ανδρέας Λοβέρδος: Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του

Ανδρέας Λοβέρδος: Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του
Ανδρέας Λοβέρδος: Αίρεται η ασυλία του πρώην υπουργού, με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Ανδρέας Λοβέρδος: Η Βουλή ψήφισε πριν από λίγη ώρα υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην υπουργού, για την υπόθεση Novartis. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός είχε αιτηθεί την άρση της ασυλίας του, με 224 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και ένας “κατά”, στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι δεν χρειάζεται την ασυλία και πως θα συνεχίσει τον αγώνα για να αποδείξει ότι στοχοποιήθηκε λανθασμένα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Φώφη Γεννηματά έκανε δύο παρεμβάσεις, τονίζοντας ότι η προανακριτική θα φανερώσει τα πάντα και πως θα ψηφίσει “υπέρ”, έστω κι αν διαφώνησε με την πρόθεση του πρώην υπουργού.

“Δεν χρειάζομαι κανένα προνόμιο – Θα συντρίψω τους σκευωρούς”

Στην ομιλία του στη Βουλή, ο Ανδρέας Λοβέρδος ανέφερε τα εξής: “Δεν χρειάζομαι κανένα βουλευτικό ή υπουργικό προνόμιο. Θα συντρίψω τους σκευωρούς, με τα όπλα που διαθέτουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Στοχοποιήθηκαμε, το κόμμα μου και εγώ από τους πολιτικούς μας αντιπάλους και χρησιμοποιήθηκε εναντίον μας ένα αποκαλυπτόμενο σήμερα παραδικαστικό κύκλωμα με εμπλεκόμενους εισαγγελικούς λειτουργούς. Αυτούς, όμως, τους σκοτεινούς κύκλους θα τους συντρίψω χωρίς βουλευτικά και υπουργικά προνόμια! Δεν τα έχω ανάγκη! Άλλωστε η αλήθεια λάμπει ήδη και χωρίς αυτά.

Τα προνόμια αυτά δεν τα προέβαλα στους Εισαγγελείς ασκώντας ένσταση αναρμοδιότητάς τους, γιατί αρμοδία είναι μόνο η Βουλή. Και η νομολογία είναι ευρεία και επ΄αυτού ομοιόμορφη. Θέλω όμως πρόσωπο με πρόσωπο να συντρίψω τη σκευωρία. Και ενώπιος ενωπίοις θα αποκαλύψω τους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της πλεκτάνης, κουκουλοφόρους και μη. Έχουμε να κάνουμε με ένα άθλιο πολιτικό-παραδικαστικό ρασπουτινικό κύκλωμα, που οργάνωσε την πολιτική και ηθική εξόντωση 10 πολιτικών προσώπων και μέσω της καταστροφής τους των πολιτικών τους κομμάτων.

Πίστεψαν πως θα καταστρέψουν εμάς τους δέκα και τα κόμματά μας. Οι παπαγάλοι τους μιλούσαν για ανατροπή του πολιτικού συστήματος. Τώρα όμως θα δώσουν λόγο, όπως το Σύνταγμα και οι νόμοι επιβάλλουν. Η υπόθεσή μου επιλέχθηκε άλλοθι των επίορκων εισαγγελέων που συνέργησαν στην αναστάτωση της χώρας και την απόπειρα να διακόψουν τη λειτουργία της Βουλής που προϋποθέτει οπωσδήποτε και την αντιπολίτευση. Για να έχουν να πουν, οι ίδιοι και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναστάτωσαν χωρίς λόγο τη χώρα, πως να, κάποια ένδειξη βρέθηκε. Το άλλοθι όμως του παραδικαστικού και των πολιτικών του εμπνευστών στην κατάχρηση εξουσίας αποκαλύπτεται.

“Ο Τσίπρας έδωσε το πράσινο φως στις αθλιότητες”

“Έχω πει πολλές φορές πως ο πρώην πρωθυπουργός έδωσε το πράσινο φως στις αθλιότητες αυτές και προσπάθησε να επωφεληθεί από τη σκευωρία. Επιδίωξε στη σπίλωση των αντιπάλων του, να βρει επιχείρημα για την πολιτική του ύπαρξη που χαρακτηριζόταν διεθνώς με τη λέξη κωλοτούμπα. Εάν οι διώκτες μου με θεωρούσαν εύκολο θύμα επειδή ανήκω σε μικρότερη κοινοβουλευτική παράταξη. Εάν υπολαμβάνουν ότι θα με χρησιμοποιήσουν ως εξιλαστήριο θύμα και άλλοθι για τις βδελυρές και ιταμές μεθοδεύσεις τους που έχουν αρχίσει να αρχίσει να αποκαλύπτονται. Είμαι σε θέση να τους πληροφορήσω ότι πλανώνται πλάνη οικτρά.

Θα τους συντρίψω με τη δύναμη της θέλησής μου. Η δύναμη αυτή πηγάζει από την αλήθεια. Η δύναμη αυτή πηγάζει από την εντιμότητα. Η δύναμη αυτή πηγάζει από τη διαύγεια και την καθαρότητα όλης της πολιτικής μου διαδρομής. Και ακόμη η δύναμη αυτή στηρίζεται στις αποκαλύψεις των εντίμων δικαστών, που αρνήθηκαν να καταχραστούν την εξουσία τους. Κυρίως όμως η δύναμη αυτή πηγάζει από τους πολίτες που στέκονται δίπλα μου. Με την ισχύ που μου δίνουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι πολίτες είχα δώσει στην προηγούμενη Βουλή όρκο, είχα δώσει λόγο τιμής μου, ότι όσοι εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν τη σκευωρία Novartis θα λογοδοτήσουν. Τον ίδιο όρκο επαναλαμβάνω και σήμερα”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments