Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Κατατέθηκε στη βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την προανακριτική

Υπόθεση Novartis: Κατατέθηκε στη βουλή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την προανακριτική
Υπόθεση Novartis: Η πρόταση των 30 βουλευτών της κυβέρνησης για σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής κατατέθηκε σήμερα.

Υπόθεση Novartis: Κατατέθηκε στη Βουλή η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας βρίσκει στήριγμα στις καταθέσεις του Ιωάννη Αγγελή, αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αλλά και σε αυτές της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου.  στηρίζεται κυρίως στις καταθέσεις του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και στις καταθέσεις της πρώην εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου. Από την πρόταση απουσιάζουν οι υπογραφές του πρωθυπουργού, των υπουργών αλλά και των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος παραπέμπεται για τα εξής αδικήματα:

  • ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών
  • πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος
  • ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος
  • παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.

Κατάθεση – φωτιά από τη Ράικου

Σοβαρότατες οι καταγγελίες για τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φέρεται να έχει κάνει η Ελένη Ράικου στην κατάθεσή που έδωσε στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη και Ευάγγελο Ζαχαρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Ράικου ανέφερε πως είχε δεχθεί απειλές μέσω τηλεφωνήματος από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και πως την κάλεσε στο τηλέφωνο και τη ρώτησε «τι κάνεις με τα πολιτικά πρόσωπα της Novartis… Στείλε τη δικογραφία της Novartis με πολιτικούς στη Βουλή».

«Υπουργέ εγώ δεν στέλνω κανένα φάκελο χωρίς στοιχεία. Δεν παραπέμπω κανέναν χωρίς στοιχεία», φέρεται να είπε στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές –εκείνος να της απαντά: «Στείλε εσύ το φάκελο στη Δικαιοσύνη και τα στοιχεία θα τα αναλάβουν άλλοι». «Δεν τα κάνω εγώ αυτά χωρίς στοιχεία, είμαι άλλης σχολής» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ράικου, με τον τότε υπουργό να της απαντά τότε «μείνε με τη σχολή και θα δεις αν θα σου βγει σε καλό η σχολή σου…» και να της κλείνει το τηλέφωνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments