Άποψη

Πατριωτισμός με κομματικό πρόσημο

Πατριωτισμός με κομματικό πρόσημο
Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει στο blog του στο pagenews για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν αναφέρθηκε στις γερμανικές αποζημίωσης όταν βρέθηκε στο Δίστομο, τονίζοντας ότι κάποιοι είναι πατριώτες με κομματικό πρόσημο.

Το Μουσείο Θυμάτων του Ναζισμού στο Δίστομο, επισκέφθηκε προχθές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάης, αλλά η είδηση πέρασε στα ψιλά.Είτε γιατί συνέπεσε με την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης, είτε γιατί η είδηση προκύπτει όχι από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός, αλλά από αυτά που δεν είπε και τα φιλικά στην κυβέρνηση Μέσα έχουν εθιστεί να προβάλλουν μόνο όσα θετικά λέει και κάνει ο κ. Μητσοτάκης.

(Ειρήσθω εν παρόδω ακόμη και την φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του από το αεροσκάφος της γραμμής Νέα Υόρκη- Βοστώνη πρόβαλαν, για να επισημάνουν ότι δεν χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος για την προσωπική του ζωή όπως έκαναν οι “συριζαίοι”, ξεχνώντας όμως να αναφέρουν ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος έκανε την διαδρομή μέχρι την Βοστώνη, έμεινε δύο ημέρες παραπάνω στα αεροδρόμια και δεν είναι δωρεάν, ενώ τα μέλη της αποστολής που αρχικά ήταν στο κυβερνητικό επέστρεψαν με αεροπλάνα της γραμμής αυξάνοντας το σχετικό κόστος).

Για να επιστρέψουμε στο Δίστομο η είδηση που μεταφέρθηκε ταυτόσημη από όλα τα sites αναφέρει ότι αφού επισκέφθηκε το Μουσείο Θυμάτων του Ναζισμού δήλωσε: «Είναι εθνικό στοίχημα να εξαλειφθούν οι νέες εκδοχές Ναζισμού. Η πρώτη μάχη κερδήθηκε από τη στιγμή που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να αφήσει εκτός κοινοβουλίου τη Χρυσή Αυγή”. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου και της Λαογραφικής συλλογής, η οποία φιλοξενεί αντικείμενα των εκτελεσθέντων, σημειώνοντας ότι “στη μνήμη τους θα πρέπει να δίνεται κάθε μάχη απέναντι στον Ναζισμό”.

Στη δήλωση του πρωθυπουργού δεν υπάρχει καμία αναφορά στις γερμανικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Θα περίμενε κανείς ότι μετά την επίσκεψη στο Δίστομο που έχει πρωτοστατήσει και πολιτικά αλλά και δικαστικά στην διεκδίκηση των αποζημιώσεων θα είχε μία κουβέντα έστω και γι αυτούς που εδώ και δεκαετίες διεκδικούν την δικαίωση για τους συγγενείς τους που σφαγιάστηκαν. Αλλά φευ…Δεν ήταν όμως έκπληξη από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Στην επίσκεψή του στο Βερολίνο, στην συνάντηση που είχε με την Άνγκελα Μέρκελ, το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων δεν ετέθη καν, ωσάν να μην υπάρχει ζήτημα. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα μόνο αφού ρωτήθηκε από γερμανό (όχι Έλληνα!) δημοσιογράφο. Απάντησε ότι μετά από ομόφωνη απόφαση του κοινοβουλίου υπάρχει ρηματική διακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης -εννοεί της προηγούμενης- προς το Βερολίνο. Στην συζήτησή του με τους Έλληνες δημοσιογράφους σημείωσε ότι το θέμα δεν πρέπει να σκιάσει τις καλές σχέσεις των δύο χωρών και τον εποικοδομητικό τους διάλογο για τα άλλα ζητήματα. Εν ολίγοις η νέα κυβέρνηση παρέπεμψε στις καλένδες το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων.

ΥΓ. Εντύπωση όμως προκαλεί και ότι οι “εθναμύντορες” που ξιφουκλκούσαν χρόνια τώρα κατά των “κατσαπλιάδων εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ”, δεν βρήκαν κουβέντα να πουν γι αυτή την σημαντική σε συμβολικό επίπεδο παράλειψη. Φαίνεται ότι ο “πατριωτισμός” τους έχει κομματικό πρόσημο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments