Διεθνή

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θέλει να αγοράσει νέο γεωτρύπανο

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θέλει να αγοράσει νέο γεωτρύπανο
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Ο Τούρκος πρόεδρος "απαντά" στις δηλώσεις Πομπέο και προκαλεί δηλώνοντας ότι η χώρα του βρίσκεται υπό διαπραγματεύσεις για την αγορά τρίτου γεωτρύπανου, ώστε να συνεχιστούν οι δραστηριότητες εξόρυξης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θέλησε να βγει στην… αντεπίθεση, ακούγοντας τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, να δηλώνει από την Ελλάδα πως δεν θα επιτραπούν οι παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Τουρκίας. Μιλώντας στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του AKP στο Κιζίλτσαχαμάμ, ο Ερντογάν τόνισε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία διαπραγματεύεται και την αγορά τρίτου γεωτρύπανου, ώστε να συνεχιστούν οι εξορύξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

“Γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό, και με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας και επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε”, τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το philenews.

Νέα γεώτρηση για το “Γιαβούζ” – Συνεχίζει το “Φατίχ”

Όπως ενημέρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το γεωτρύπανο “Γιαβούζ” θα αρχίσει νέα δραστηριότητα στην περιοχή” Μόρφου 1″, εντός του “Τεμαχίου 7”. Το γεωτρύπανο βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου στην εν λόγω περιοχή και σε λίγες ώρες θα αρχίσει τις γεωτρήσεις. Όσο για το “Φατίχ”, έχει σκάψει ήδη κάτω από τα τέσσερα χιλιόμετρα, στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Κύπρου.

“Συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό. Το Γιαβούζ το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας μετά που ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1. Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας”, ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments