Διεθνή

Κόσοβο: Προβάδισμα για την “Αυτοδιάθεση” στις εκλογές

Κόσοβο: Προβάδισμα για την “Αυτοδιάθεση” στις εκλογές
Κόσοβο: Η "Αυτοδιάθεση" του Άλμπιν Κούρτι έχει το προβάδισμα σύμφωνα με το exit poll που μεταδόθηκε πριν από λίγη ώρα.

Κόσοβο: Το LLV (“Αυτοδιάθεση”) είναι ο νικητής των σημερινών βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με το exit poll που μετέδωσε το RTK, η δημόσια τηλεόραση της περιοχής. Το κίνημα του Άλμπιν Κούρτι λαμβάνει το 28,1% των ψήφων, σύμφωνα με το exip poll, με το LDK, τη “Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου” να ακολουθεί με μικρή διαφορά (27,9%) και το “Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου” να παίρνει την τρίτη θέση με 25,8%.

Πτωτική τάση για το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού, Ράμους Χαραντινάι, καθώς το exit poll έδειξε ότι ο συνασπισμός “Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσόβου” συγκεντρώνει το 12,3% ων ψήφων. Τέλος, το κόμμα που θα μπει τελευταίο στη βουλή, θα είναι το NISMA, ένας συνασπισμός σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, που συγκεντρώνει το 5.8%.

Ο Κούρτι ψάχνει συμμάχους

Εάν επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα του έξιτ πολ της δημόσιας τηλεόρασης του Κοσόβου τότε ο ηγέτης του κινήματος «Αυτοδιάθεση» ‘Αλμπιν Κούρτι θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Θα πρέπει βέβαια να αναζητήσει πολιτικό σύμμαχο και με δεδομένο ότι δεν επιθυμεί την συνεργασία με ηγέτες που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια – τους οποίους θεωρεί διεφθαρμένους – η μοναδική επιλογή που του απομένει είναι να στραφεί προς την Δημοκρατική Ένωση Κοσόβου (LDK).

Η υποψήφια του LDK για την θέση του πρωθυπουργού, η Βιόσα Οσμάνι, κατά την προεκλογική περίοδο δήλωσε ότι η συνεργασία με το κίνημα «Αυτοδιάθεση» αποτελεί την πρώτη επιλογή του κόμματος της για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Η «Αυτοδιάθεση» προσδιορίζεται πολιτικά ως κοινωνικό – πατριωτικό κίνημα. που διαμόρφωσε πολιτικό χαρακτήρα με το σύνθημα: «Το Κόσοβο ανήκει στους Κοσοβάρους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments