Διεθνή

Συρία: Αναφορές για τουρκική επιδρομή σε βάση Κούρδων (pics+vid)

Συρία: Αναφορές για τουρκική επιδρομή σε βάση Κούρδων (pics+vid)
Συρία: Τα τουρκικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην έδρα των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία μεταδίδει η τηλεόραση του Λιβάνου.

Συρία: Αεροπορική επιδρομή κατά στρατιωτικής βάσης Κούρδων των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων  (SDF)  στη βορειονατολική Συρία πραγματοποίησαν σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας. Όπως μεταδίδει η τηλεόραση al- mayadeen του Λιβάνου,  η επιδρομή έγινε στην επαρχία Αλ-Χασάκα. «Τα τουρκικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην έδρα των κουρδικών δυνάμεων κοντά στην πόλη Αλ-Μαλικίγια στην επαρχία Αλ-Χασάκα στη βορειοανατολική Συρία», μετέδωσε το Al-Mayadeen επικαλούμενο δικό του ανταποκριτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η αεροπορική επιδρομή έγινε ένα χιλιόμετρο από το τριεθνές Τουρκίας- Συρίας- Ιράκ, σε συνοριακό πέρασμα που έχουν δημιουργήσει οι Κούρδοι του Ιράκ και εκείνοι της Συρίας, κατά τη διάρκεια του εμφυλίου, για τον ανεφοδιασμό των τελευταίων.

Επίσης, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε βίντεο ενός χρήστη από την περιοχή όπου φέρεται να καταγράφει τη στιγμή του βομβαρδισμού.

Ωστόσο, τα κουρδικά ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι διαψεύδουν ότι έγινε η επιδρομή επί συριακού εδάφους υποστηρίζοντας ότι αυτή έγινε εντός του τουρκικού.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έκανε επιδρομή στην περιοχή Γκάρα, στο βόρειο τμήμα του Ιράκ και εξουδετερώθηκαν τρεις πολεμιστές του PKK.

Όπως μετέδωσε η Daily Sabah, το πυροβολικό της Τουρκίας εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Αλ-Μαλικίγια της Συρίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και βομβάρδισε θέσεις των Κούρδων (YPG).

Με ανάρτησή του στο twitter, δημοσιογράφος της WallaNews μεταδίδει ότι ο τουρκικός στρατός μεταφέρει τα όπλα και τον εξοπλισμό στα σύνορα με τη Συρία

Τσαβούσογλου: Προσωρινό μέτρο η δράση στη βορειοανατολική Συρία

Οι ενέργειες της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία είναι ένα προσωρινό μέτρο, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του, Ζαουάντ Ζαρίφ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν. Ο κ. Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία σέβεται την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, λέγοντας ότι το βήμα της Τουρκίας σε αυτήν την περιοχή είναι προσωρινό, ανέφερε το ιρανικό ΥΠΕΞ.

Από την πλευρά του , ο Ζαουάντ Ζαρίφ  τόνισε ότι η Τεχεράνη αντιτίθεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία και θεωρεί ζωτικής σημασίας ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητα της χώρας προκειμένου να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η ασφάλεια στην περιοχή. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments