Πολιτική

Επαφές πρωθυπουργού με πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού

Επαφές πρωθυπουργού με πολιτικούς αρχηγούς για την ψήφο Ελλήνων του εξωτερικού
Έχουν ξεκινήσει οι τηλεφωνικές επικοινωνίες για τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Οριστικοποιούνται οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς με θέμα την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού. Ήδη οι πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες από το γραφείο του πρωθυπουργού, έχουν γίνει και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν κλειστεί τα ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρας, την Φώφη Γεννηματά και τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες συνεχίζονται ώστε να οριστικοποιηθούν τα ραντεβού και με τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Τα ραντεβού θα πραγματοποιηθούν στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και μετά το ταξίδι που θα κάνει μετά την επιστροφή του από το Κάιρο όπου θα ταξιδέψει αύριο για την 7η τριμερή Ελλάδας- Αιγύπτου- Κύπρου.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρης Δημητριάδης, θα κάνει τα τηλεφωνήματα στα γραφεία των αρχηγών των κομμάτων μέχρι το απόγευμα.

Η Κουμουνδούρου πάντως χθες με non paper έσπευσε να κάνει λόγο για “επικοινωνιακό σόου με συναντήσεις πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου” και να επιρρίψει στον κ.Μητσοτάκη την ευθύνη για το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να οδηγείται η συζήτηση για την ψήφο των ομογενών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει ταυτόχρονα και την ακύρωση της απλής αναλογικής που διασφαλίζει την ισοτιμία της ψήφου, απαντώντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς στο κυβερνητικό επιχείρημα πως η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού δε μπορεί να γίνει αποδεκτή γιατί παραβιάζει την ισοτιμία της ψήφου. Επιπλέον με αυτή τη δήλωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προαναγγέλλει και ότι δε θα συναινέσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ενα από τα ζητήματα που επίσης θα τεθούν στο τραπέζι των συναντήσεων Μητσοτάκη με τους αρχηγούς, οι οποίες όπως έχει επιβεβαιώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα έχουν διευρυμένη ατζέντα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments