Άποψη

Λίγες σκέψεις για τη Novartis

Λίγες σκέψεις για τη Novartis
Ο Γιώργος Αντύπας, μέσα από το blog του στο pagenews.gr, αναφέρεται στην υπόθεση Novartis και αναφέρει πως άπαντες δικαιούνται να μάθουν την αλήθεια.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν δικαίωμα να προωθούν τα προϊόντα τους κάνοντας δημόσιες σχέσεις. Αρκεί τα προϊόντα τους να είναι ορθά κοστολογημένα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές ποιότητας που αντιστοιχούν στην αποστολή τους. Αυτό που δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν είναι να πληρώνουν γιατρούς για να τα προωθούν και κρατικούς υπαλλήλους για να τα βάζουν στις λίστες των φαρμάκων που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Για τη δράση της Novartis έχουν γίνει τόσες έρευνες και μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε ούτε έναν κρατικό υπάλληλο που να τα πήρε, ούτε έναν γιατρό. Παρότι όλοι λένε ότι υπάρχουν κατάλογοι με ονόματα (ιατρών). Οπότε προκύπτει αβίαστα ένα ερώτημα: ποιοι και πόσοι την έχουν βγάλει καθαρή μέχρι στιγμής, το διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη το κυνήγι πολιτικών προσώπων;

Σε αυτό το ερώτημα δεν οφείλουν να απαντήσουν μόνο οι προηγούμενοι, τα στελέχη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Οφείλουν να δώσουν απάντηση και οι διάδοχοί τους, οι υπουργοί της ΝΔ. Γιατί όλοι έχουν πει ότι το σκάνδαλο είναι υπαρκτό. Το δημόσιο συμφέρον είναι να μάθουμε την αλήθεια. Με ονόματα και διευθύνσεις. Να δουν οι ασθενείς αν ο γιατρός τους φόρτωνε με φάρμακα απλά και μόνο για να πηγαίνει ταξίδια ή για να πιάνει τους στόχους της εταιρείες για διάφορα δώρα.

Για να φύγει η σκιά και πάνω από τους γιατρούς που απλά έκαναν τη δουλειά τους. Γιατί δε μπορώ να πιστέψω πως το σύνολο των γιατρών της χώρας είναι διεφθαρμένοι. Έχω γνωρίσει ανθρώπους που έκαναν περιουσίες με φακελάκια, αλλά έχω γνωρίσει και ανθρώπους που θα τους ήθελα δίπλα μου σε μία δύσκολη στιγμή. Και σε ευχάριστες βεβαία, καθότι πρόκειται για εξαιρετικούς ανθρώπους σε όλες τους τις κοινωνικές δραστηριότητες.

Αυτό που δεν πρέπει να γίνει είναι η υπόθεση να μείνει για πάντα στο παρασκήνιο. Σε αυτή την περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ θα πρέπει να απολογηθούν. Ειδικά οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν μιλήσει για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών οφείλουν να στηρίξουν την κατηγορία τους. Αλλιώς θα είναι κοινοί συκοφάντες. Που έριξαν λάσπη σε ανθρώπους και δηλητήριο στην κοινωνία. Δεν αντέχει η υγεία μας σε αυτό το φαρμάκι. Δεν αντέχει η κοινωνία μας αυτό το «γιατρικό». Έκαναν λάθος οι σοφοί της ΕΕ και το ΔΝΤ με τη… συνταγή για την οικονομία. Θα ήταν τραγικό να μάθουμε ότι μας τάιζαν κουτόχορτο και για την περίφημη διαφθορά. Γιατί θα σημαίνει πως θα μας έχουν πιάσει κορόιδα. Αλλά δικαιούμαστε τουλάχιστον να μάθουμε την αλήθεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments