Ελλάδα

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια κάθειρξη στους δράστες

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ισόβια κάθειρξη στους δράστες
Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Την ενοχή των κατηγορουμένων είχε προτείνει ο εισαγγελέας.

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την εν ψυχρώ  δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε πέσει νεκρός μέσα στο γραφείο του στα Εξάρχεια τον Οκτώβριο του 2017.

Tο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο υιοθέτησε την εισαγγελική πρόταση και έκρινε ομόφωνα ένοχους τους τρεις κατηγορούμενους. Οι δικαστές τους επέβαλαν επιπλέον ποινή 11 ετών για δύο ληστείες. Επίσης το δικαστήριο επέβαλε επιπλέον ποινή στον κατηγορούμενο που ομολόγησε ότι πυροβόλησε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων

«Προτείνω την ενοχή τους», είπε ο εισαγγελέας για τους Αλβανούς κακοποιούς, «όπως κατηγορούνται για να δοθεί το μήνυμα σε όλους, ότι η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης, είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται.  Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανένα, να θεωρεί  ότι μπορεί να μετατραπούμε σε μια λατινοαμερικανικού τύπου κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται».

Όπως τόνισε ο εισαγγελέας, ο Αλβανός κακοποιός Λεκοτσάι ζητούσε χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο, μέσα στη φυλακή, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους οι Αλβανοί κακοποιοί στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνοπούλου, για την οποία είχε καταδικαστεί ως ηθικός αυτουργός ο Αριστείδης Φλώρος.

«Αποδεικνύεται λοιπόν, τόνισε ο εισαγγελέας, ότι το μήνυμα προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο. Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου όμως είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο. Το θύμα, κρατώντας ψηλά το όνομα της οικογένειας του, έπεσε εν ώρα καθήκοντος, αρνούμενος την εκβίαση.Ο Μιχάλης Ζαφειροπουλος κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη. Ο θάνατος του ήταν αδόκητος…».

Χήρα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε για μένα και τα παιδιά μου

Για την έκβαση της δίκης, η χήρα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,  Βίκυ Ζαφειροπούλου δήλωσε: «Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη και τους ενόρκους. Δυστυχώς, τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τον Μιχάλη. Θα βγάλουμε μια ανακοίνωση η οικογένεια συνολικά. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ για όλα και για το πόσο διακριτικοί ήσασταν μαζί μας», ενώ για την ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στους ενόχους σχολίασε ότι «δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή των κατηγορουμένων γιατί ήταν φυλακή και είναι φυλακή και θα είναι φυλακή. Δεν θα αλλάξει κάτι για αυτούς και δυστυχώς ούτε για μένα και τα παιδιά μου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play