Ελλάδα

Τραγωδία στη Δραπετσώνα: Δραματικό φινάλε για την οικογένεια Μαυρίκου

Τραγωδία στη Δραπετσώνα: Δραματικό φινάλε για την οικογένεια Μαυρίκου
Συγκλονιστικές μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για τη μητέρα και τον αδελφό του Παναγιώτη Μαυρίκου που βρήκαν τραγικό τέλος, όταν το αυτοκίνητό τους έπεσε στη θάλασσα στον Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

Τα αποτελέσματα της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων θα δώσουν απάντηση για τα ακριβή αίτια θανάτου καθώς και για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Σοφία Μαυρίκου και ο γιος της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 75χρονη έπεφτε στη θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.  Το υλικό κάμερας κλειστού κυκλώματος ασφαλείας αλλά και καταθέσεις τουλάχιστον τριών αυτοπτών μαρτύρων αναμένεται να βοηθήσουν τους αξιωματικούς του Λιμενικού τμήματος Κερατσινίου οι οποίοι έχουν αναλάβει την προανάκριση και το σχηματισμό της δικογραφίας, για το πως ακριβώς έγινε το δυστύχημα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αξιωματικοί καλούσαν και έπαιρναν καταθέσεις από συγγενείς της Σοφίας Μαυρίκου ενώ σε δηλώσεις της η αδερφή της 75χρονης ανέφερε: Το ‘πε και το ‘κανε… Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω…». Η Σοφία Μαυρίκου είχε ζήσει απανωτές τραγωδίες: είχε χάσει την κόρη της σε ηλικία μόλις 16 ετών από καρκίνο.

Δεύτερο πλήγμα ήταν ο τραγικός θάνατος του Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος κάηκε ζωντανός στο όχημά του τον Ιούνιο του 2016 στην Αττική Οδό. Ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, ο 53χρονος Θεόδωρος Μαυρίκος, φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έπαιρνε χρόνια φαρμακευτική αγωγή.

Σε δηλώσεις του ο γνωστός δικηγόρος Αλέξης Κούγιας ανέφερε ότι και ο ίδιος ενημερώθηκε ατύπως ότι πρόκειται για τους συγγενείς του νεκρού δημοσιογράφου. Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι αντιμετώπιζαν και οι δύο σοβαρά προβλήματα υγείας και οικονομικά. Μάλιστα, είπε ότι πρόσφατα έφυγαν από το σπίτι που έμεναν στη Βάρκιζα, γιατί το πήραν οι τράπεζες και μετακόμισαν στη Δραπετσώνα σε ένα σπίτι όπου δεν είχαν ούτε νερό.

Το χρονικό της μοιραίας πτώσης

Λίγο πριν στις 12.00, μάρτυρες ανέφεραν στο Λιμενικό Σώμα για τη πτώση του οχήματος μέσα στο μώλο, στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα και δύο σκυλιά. Άμεσα ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και στο σημείο έφτασε πλωτό σκάφος και βατραχάνθρωποι. Στις 15:00 κατάφεραν να εντοπίσουν σε βάθος 32 μέτρων το όχημα, μία μαύρη Μερσεντές, που φέρεται να ανήκει στον νεκρό Παναγιώτη Μαυρίκο.

Το ΙΧ όχημα, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να έφτασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις μπάρες στην προβλήτα – ο χώρος είναι ελεγχόμενος – κόλλησε πίσω από ένα φορτηγό και στη συνέχεια ακολούθησε ξέφρενη πορεία μέσα στο μώλο και έπεσε στη θάλασσα. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τη βουτιά στο θάνατο που έκανε η μητέρα του Παναγιώτη Μαυρίκου, έχοντας συνοδηγό στο αυτοκίνητο τον αδελφό του δημοσιογράφου. Εκτίμησε ότι το όχημα εκινείτο με πάνω από 100 χλμ την ώρα.

«Έρχεται ένα αμάξι με φουλ ταχύτητα. Στην πύλη ήταν ένα φορτηγό που περίμενε να μπει. Ανοίγει η μπάρα για το φορτηγό και η γυναίκα μπαίνει από πίσω με εκατό χιλιόμετρα. Κανείς δεν κατάλαβε. Ούτε ο λιμενάρχης δεν κατάλαβε. Και κλειστή να ήταν η μπάρα θα την έσπαγε. Φούνταρε. Έπεσε ένα παιδί να βοηθήσει, δεν κατάφερε κάτι. Βρήκαν κινητό, φάρμακα κι έναν καθρέπτη. Σώθηκε το σκυλί…», ανέφερε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε στον ΑΝΤ1, την είδε στη θέση του οδηγού, να κολλάει πίσω από ένα φορτηγό, που περίμενε να του επιτρέψουν την είσοδο. Όπως λέει ο ίδιος το παράθυρο της γυναίκας ήταν μισάνοιχτο και φώναζε αλλά εκείνη «δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, την φώναζα και δεν απαντούσε» λέει ο πρώτος άνθρωπος που είδε το αμάξι να πέφτει στη θάλασσα.

Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν δημοσιογράφος και εκδότης πληθώρας έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ, με εκδοτικό όμιλο που εδρεύει στην Ακτή Μιαούλη. Μερικά από τα Μέσα ιδιοκτησίας του, είναι τα εξής: «ΑΚΡΟΠΟΛΗ», «24 ΩΡΕΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα», «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ», www.greeknews.biz. Αν και ξεκίνησε από απλός ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΑΣΤΥ, είχε ταχεία ανέλιξη ως εκδότης. Ωστόσο, η εκδοτική του δράση, αποτέλεσε σημείο αμφιλεγόμενο εξαιτίας της περίεργης στρατηγικής που ακολουθούσε.

Ο γνωστός εκδότης, παρακολουθούσε στην Επιτροπή Σημάτων του υπουργείου Εμπορίου τον χρόνο λήξης των σημάτων και μόλις διαπίστωνε ότι οι κάτοχοί τους δεν ανανέωναν τους τίτλους, έσπευδε και τους κατοχύρωνε. Συνήθως επέλεγε ιστορικούς τίτλους εφημερίδων («Ακρόπολις», «Μεσημβρινή», «24 Ωρες», «Επικαιρότητα») προκαλώντας την οργή, την ενόχληση ακόμα και τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του (περίπτωση Μεσημβρινής – οικογένειας Βαρδινογιάννη και περίπτωση Ακρόπολης και Δ. Κοντομηνά).

Παράλληλα, είχε ως στόχο την προσέλκυση όσο το δυνατόν περισσότερης κρατικής διαφήμισης. Συνήθιζε να αποστέλλει ονομαστικές επιστολές προς τους εκάστοτε υπουργούς, απαιτώντας να συμπεριλάβουν στα σώματα των εφημερίδων πέντε φύλλα από τα έντυπα που εξέδιδε. Όταν δεν επετύγχανε τον στόχο του, έστελνε επιστολές διαμαρτυρίας μέχρι να τα καταφέρει.

Εκτός από την κρατική διαφήμιση και τις εκδοτικές του ικανότητες, υπήρξε και αντιπρόεδρος του Ψυχιατρικού νοσοκομείου -αντικαθιστώντας τον καθηγητή Ψυχιατρικής κ. Κωνσταντίνο Μπάλλα-, θέση την οποία οφείλει στον τότε υπουργό Υγείας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, με τον οποίο διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις.

Να σημειωθεί πως αν και αρχικά δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για τις συνεδριάσεις ή τα ΔΣ του ιδρύματος, όταν έγινε γνωστή η μετακίνησή του εκεί στο ευρύ κοινό, άλλαξε στρατηγική. Αξίζει να αναφερθεί μάλιστα πως είχε παραχωρήσει το μισθό του στο ίδρυμα, σημειώνοντας πως ήταν συναισθηματικά δεμένος με αυτό λόγω της περιπέτειας ενός συγγενικού του προσώπου.

Πριν ασχοληθεί με το ρεπορτάζ και τη δημοσιογραφία ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν υπάλληλος στη ΔΕΗ. Σε αυτήν, γνωρίστηκε με τη σύζυγό του Ευαγγελία με την οποία απέκτησαν μια κόρη, τη Σοφία. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος, ήταν από τα πρώτα άτομα που συνελήφθησαν το Φεβρουάριο του 2016, όταν εξαρθρώθηκε σπείρα με την κατηγορία ότι διέπραττε εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, τραπεζών και επιχειρήσεων. Λίγο αργότερα, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος είχε σκοτωθεί στην Αττική Οδό το 2016 όταν το πολυτελές του αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments