Ελλάδα

«Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών δίπλα στην ΑΣΟΕΕ

«Σούπερ μάρκετ» ναρκωτικών δίπλα στην ΑΣΟΕΕ
Απίστευτα ευρήματα από την συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Οργάνωση εμπορικής επιχείρησης που λειτουργούσε όλο το 24ωρο με βάρδιες, προμηθεύοντας ναρκωτικά όλων των ειδών, κυρίως γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, αλλά και άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και τα Εξάρχεια, είχε το ορμητήριο ενός από τα βασικότερα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, που εξαρθρώθηκε χθες, μετά από συντονισμένη μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας στην οδό Αντωνιάδου και σε διαμερίσματα της γύρω περιοχής.

Πρόκειται για ένα πραγματικό «σούπερ μάρκετ» με σχεδόν όλα τα είδη ναρκωτικών, με…. θυρίδες μέσα από τις οποίες γινόταν η αγοραπωλησία, και μόνο από τα κατασχεθέντα ναρκωτικά, υπολογίζεται ότι η σπείρα θα αποκόμιζε κέρδη πάνω από 100.000 ευρώ, ενώ ανυπολόγιστα είναι τα ποσά που έχει αποκομίσει μέχρι στιγμής από το εμπόριο του θανάτου.

Την υπόθεση παρουσίασε  ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης, μαζί με τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ Θεόδωρο Χρονόπουλο, δίνοντας λεπτομέρειες για τη λειτουργία του κυκλώματος και τον καθορισμένο τρόπο δράσης του κάθε μέλους της, καθώς και το πού αποθήκευαν τα ναρκωτικά και πώς τα διακινούσαν.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Από τα στοιχεία της υπόθεσης προκύπτει ότι το κύριο χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας δράσης (modus operandi) των μελών της εγκληματικής οργάνωσης είναι ότι λειτουργούσαν αδιάλειπτα, σε καθημερινή βάση, κατανεμημένοι σε βάρδιες, ώστε να καλύπτουν όλο το 24ωρο, δηλ. λειτουργούσαν με όρους που παραπέμπουν σε “εμπορική επιχείρηση”.

Μάλιστα σημαντικό μέρος της διακίνησης των ναρκωτικών γινόταν απευθείας από το «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, μέσα από παράθυρα και οπές (τρύπες) στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Παράλληλα για την υποστήριξη του δικτύου της διακίνησης των ναρκωτικών τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν εγκαταστήσει χώρους αποθήκευσης «καβάτζες», σε έξι διαμερίσματα και σε κατάστημα, κοντά στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής αυτής οργάνωσης σχεδιάσαμε και πραγματοποιήσαμε χθες οργανωμένες διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις και έρευνες, τόσο στο βασικό «ορμητήριο» της οδού Αντωνιάδου, όσο και στους υπόλοιπους υποστηρικτικούς χώρους, στα διαμερίσματα και το κατάστημα, σε Ομόνοια, Κυψέλη και Άγιο Παντελεήμονα.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων αυτών συλλάβαμε (10) αλλοδαπούς – μέλη της οργάνωσης – και κατασχέσαμε ποσότητες που καλύπτουν όλη σχεδόν τη γκάμα των ναρκωτικών ουσιών, όπως ηρωίνη, κάνναβη, κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (shisha) και ecstasy. Επιπλέον κατασχέσαμε οπλισμό, χρήματα, κινητά τηλεφώνα και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τη δράση τους.

Στις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της οργάνωσης συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε., των Ομάδων Ασφάλειας του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και αστυνομικός σκύλος. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εξάρθρωση, για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επέδειξαν, κατά τη διάρκεια των ερευνών και των επιχειρήσεων.

Συνοψίζοντας θέλω να επισημάνω ότι η δομή, η εσωτερική διάθρωση και τα λοιπά ιδιαίτερα στοιχεία της εγκληματικής οργάνωσης καταδεικνύουν την κατάρτιση επαγγελματικής υποδομής στο πεδίο της διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, για την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους, το οποίο από τις κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζεται τουλάχιστον σε (100.000) ευρώ”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments