Διεθνή

Εισβολή στη Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις στη Ρας Αλ Αΐν μεταξύ Κούρδων και Τούρκων

Εισβολή στη Συρία: Σφοδρές συγκρούσεις στη Ρας Αλ Αΐν μεταξύ Κούρδων και Τούρκων
Εισβολή στη Συρία: Οι Κούρδοι διαψεύδουν ότι η Ρας Αλ Αΐν έχει τεθεί υπό τον έλεγχο των Τούρκων. Οι δηλώσεις του αξιωματούχου Τύπου του SDF για την αντεπίθεση των κουρδικών δυνάμεων.

Εισβολή στη Συρία: Διαψεύδει τα περί τουρκικής κατάληψης της Ρας Αλ Αΐν ο αξιωματούχος Τύπου του SDF, Μάρβιν Κάμισλο. Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters τόνισε ότι ο τουρκικός στρατός έχει καταλάβει μία γειτονιά της πόλης στη βιομηχανική περιοχή, αναγκάζοντας τους Κούρδους σε τακτική υποχώρηση, δίχως να έχουν σταματήσει οι σφοδρές συγκρούσεις. Συγκεκριμένα, ο Καμίσλο ανέφερε ότι: “Έχει αρχίσει η επίθεση των δυνάμεων του SDF. Διεξάγονται σκληρές μάχες. Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στην βιομηχανική περιοχή.

Μαζικό κύμα φυγής σε δύο πόλεις

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν εκτοπιστεί από τις πόλεις στις οποίες μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ των Τούρκων και των Κούρδων, ανέρχεται σε 191.069. Το πρόγραμμα επισιτισμού του ΟΗΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους ανθρώπους που βρίσκονται στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας, παρά την επιδείνωση της κατάστασης. Το πρόγραμμα έχει υπό τη σκέπη του πάνω από 500.000 ανθρώπους.

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν σε αμερικανική βάση

Αμερικανοί στρατιωτικοί βρέθηκαν χθες Παρασκευή αντιμέτωποι με πυρά του πυροβολικού των ένοπλων δυνάμεων της Τουρκίας κοντά στην πόλη Κομπάνι, στη βόρεια Συρία, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. Τα πυρά πάντως δεν προκάλεσαν τραυματισμούς στελεχών του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ, διευκρίνισε ο πλοίαρχος Μπρουκ ΝτιΓουόλτ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Σημειώθηκε έκρηξη «μερικές εκατοντάδες μέτρα» από φυλάκιο των Αμερικανών, σε περιοχή όπου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν λάβει «γνώση» πως βρίσκονται στρατιωτικοί των ΗΠΑ.Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν αναδιπλωθεί από τις θέσεις τους στο Κομπάνι, ξεκαθάρισε ο πλοίαρχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments