Διεθνή

Εισβολή στη Συρία: Τουρκικά πυρά σε αμερικανικό φυλάκιο – Προειδοποίηση από Πεντάγωνο

Εισβολή στη Συρία: Τουρκικά πυρά σε αμερικανικό φυλάκιο – Προειδοποίηση από Πεντάγωνο
Εισβολή στη Συρία: Στόχος του Τουρκικού στρατού έγινε ένα αμερικανικό φυλάκιο στη Βόρεια Συρία, χωρίς να υπάρχουν τραυματισμοί όπως ενημέρωσαν οι ΗΠΑ.

Εισβολή στη Συρία: Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση στη Βόρεια Συρία. Αυτή τη φορά οι ένοπλες δυνάμεις της γειτονικής χώρας άνοιξα πυρ κατά του αμερικανικού φυλακίου στη κοντά στην πόλη Κομπάνι. Την είδηση επιβεβαίωσε το πεντάγωνο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κάποιος τραυματισμός.

Η επίθεση έγινε λίγα μέτρα μακριά από το φυλάκιο και οι Τουρκικές δυνάμεις γνώριζαν την παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή. Οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έχουν αναδιπλωθεί από τις θέσεις τους στο Κομπάνι, ξεκαθάρισε ο πλοίαρχος. Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι έλαβε μέτρα για να εξασφαλίσει πως δεν θα χτυπηθεί καμία αμερικανική βάση και ότι οι τουρκικές δυνάμεις ανταπέδωσαν πυρά «παρενόχλησης» από την περιοχή που βομβαρδίστηκε.

Επέμεινε ότι στόχος των πυρών δεν ήταν η θέση παρατήρησης των Αμερικανών. «Οι ΗΠΑ απαιτούν η Τουρκία να απέχει από ενέργειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτέλεσμα οι Αμερικανοί στρατιωτικοί να αναλάβουν άμεση αμυντική δράση», τόνισε ο ΝτιΓουόλτ.

Ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ, τόνισε νωρίτερα σε δημοσιογράφους στο Πεντάγωνο πως οι τουρκικές δυνάμεις είναι πλήρως ενημερωμένες για το πού βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή επιχειρήσεων, ότι τους δόθηκαν αναλυτικά συντεταγμένες. «Οι πάντες γνωρίζουν ότι είμαστε ο αμερικανικός στρατός» και «επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας στην αυτοάμυνα», διεμήνυσε ο στρατηγός Μάιλι.

Τουρκία: Θα ανταποδώσουμε όποιο μέτρο ληφθεί

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι είναι έτοιμοι να ανταποδώσουν οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί σε βάρος τους εξαιτίας των προσπαθειών της να αντιμετωπίσουν «την τρομοκρατία», προφανώς αντιδρώντας στις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι ενδέχεται να επιβάλλει σκληρές κυρώσεις στην τουρκική οικονομία, λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής στη βορειοανατολική Συρία.

«Η Τουρκία μάχεται εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων οι οποίες εγείρουν απειλή για την εθνική της ασφάλεια», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ. «Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι θα ανταποδώσουμε (…) οποιοδήποτε μέτρο ληφθεί σε βάρος μας», προστίθεται στο κείμενο της τουρκικής διπλωματίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments