Άποψη

Και μας αφορά και κοντά είναι

Και μας αφορά και κοντά είναι
Ο Λάμπρος Καλαρρύτης γράφει στο blog του στο pagenews για την Τουρκία που δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο με την εισβολή στη Συρία.

Πριν καν η τουρκική εισβολή στη Συρία κλείσει εβδομάδα, βλέπουν ήδη το φως της δημοσιότητας στοιχεία, μεταξύ των οποίων και οπτικό υλικό, από τα εγκλήματα κατά αμάχων που διαπράττουν οι φιλοτουρκικές ομάδες ανταρτών τις οποίες η Άγκυρα έχει ρίξει ως εμπροσθοφυλακή και αναλώσιμες δυνάμεις. Εκτελέσεις πολιτών, δολοφονίες γυναικών, ωμότητες με θύματα ακόμα και παιδιά. Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του πολέμου, αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας το οποίο παραμένει ίδιο και αναλλοίωτο όπου υπήρξε τουρκική εισβολή ή και απλά τουρκική παρουσία.

Η Τουρκία ποτέ δεν λειτούργησε, ούτε πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει με διαφορετικό τρόπο. Ως Έλληνες το έχουμε ζήσει επανειλημμένως στην πιο άγρια εκδοχή του. Στην Μικρά Ασία, στον Πόντο, στην Κωνσταντινούπολη, στην Κύπρο, στον γεωγραφικό χώρο του σημερινού ελλαδικού κράτους όσο τελούσε υπό οθωμανική κατοχή. Είναι μεγάλο και θανάσιμο λάθος να νομίζουμε εμείς στην Ελλάδα ότι αυτά που γίνονται στη Συρία δεν μας αφορούν ή ότι είναι μακριά. Τίποτα απ’ όσα γίνονται στην περιοχή δεν υπάρχει που να μην μας αφορά ή να μην μας επηρεάζει και όλα αυτά που γίνονται είναι περισσότερο κοντά απ’ όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

Μία αναμενόμενη και άμεσα σχετιζόμενη εξέλιξη ήδη λαμβάνει χώρα. Η διοίκηση των Κούρδων ανέφερε ότι 785 άτομα, ξένοι, που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος δραπέτευσαν από στρατόπεδο στο οποίο κρατούνταν, μετά από βομβαρδισμούς που δέχθηκε η συγκεκριμένη δομή από τις τουρκικές και τις φίλιές τους δυνάμεις. Σύμφωνα με τους Κούρδους, αφού προηγήθηκε βομβαρδισμός, «μισθοφόροι» των Τούρκων, δηλαδή οι υποστηριζόμενοι και χρηματοδοτούμενοι από την Άγκυρα αντάρτες στις τάξεις των οποίων βρίσκονται πολλοί τζιχαντιστές οι οποίοι παρουσιάζονται ως «αντιπολίτευση» του Άσαντ, επιτέθηκαν κατά της κουρδικής φρουράς του στρατοπέδου και άνοιξαν τις πύλες απελευθερώνοντας «στοιχεία του Ισλαμικού Κράτους».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την πλευρά του, μετέδωσε ότι περίπου 100 γυναίκες τζιχαντιστών και τα παιδιά τους, δραπέτευσαν από στρατόπεδο που φρουρούσαν οι Κούρδοι, συμβάν που επιβεβαιώνει και η κουρδική διοίκηση, οπότε μάλλον πρόκειται για το ίδιο περιστατικό μαζικής απόδρασης στελεχών του ISIS και των οικογενειών τους.

Αυτό είναι ένα φαινόμενο το οποίο θα ενταθεί και θα διευρυνθεί, διότι αφενός η απελευθέρωση μελών του ISIS είναι μέρος του σχεδίου της Τουρκίας ώστε να τους χρησιμοποιήσει εναντίον των Κούρδων, αφετέρου, όπως προαναφέρθηκε, στις υποστηριζόμενες από τους Τούρκους αντάρτικες δυνάμεις συμμετέχουν πολλοί τζιχαντιστές οι οποίοι φυσικά θα βοηθήσουν τους συντρόφους τους να δραπετεύσουν.

Αξιωματούχος των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε στο Reuters ότι «δεν έχουμε ικανό αριθμό στρατιωτών για την φύλαξη του στρατοπέδου στην πόλη Άιν Ίσα, δεκάδες οικογένειες (ισλαμιστών) έχουν δραπετεύσει, η φύλαξη είναι πλέον αδύνατη».

Θανάσιμη «αφέλεια»

Είναι αυτονόητο, το έχουν εξάλλου παραδεχθεί οι Έλληνες αρμόδιοι, από υπουργούς μέχρι στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας, ότι μεταξύ των λαθρομεταναστών που φθάνουν καθημερινά κατά εκατοντάδες στη χώρα υπάρχουν τζιχαντιστές οι οποίοι παρουσιάζονται ως δήθεν πρόσφυγες. Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί αρκετοί εξ αυτών, χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλες οι περιπτώσεις για ευνόητους λόγους. Μία εξ αυτών, η οποία δημοσιοποιήθηκε, αφορά σε ισλαμιστή ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα και… πόζαρε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δίπλα σε εύζωνα πριν επιστρέψει στη Συρία για να συνεχίσει τον «αγώνα».

Είναι αφελές, ανόητο και επικίνδυνο να νομίζει κάποιος, και πολύ περισσότερο οι πολιτικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια της χώρας και τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ότι ο Ερντογάν, ο οποίος ελέγχει απολύτως και ως προς τον αριθμό και ως προς τη σύνθεση τις λαθρομεταναστευτικές ροές που κατευθύνει προς την Ελλάδα, δεν «φυτεύει» μέσα σε αυτές τζιχαντιστές και εκπαιδευμένους πράκτορες της Άγκυρας. Πέραν του τουρκικού σχεδιασμού, είναι τέτοια η δυναμική της διαρκούς άφιξης μεταναστών που την εκμεταλλεύονται οι ίδιοι οι ισλαμιστές αυτόνομα για τον δικό τους σχεδιασμό διείσδυσης στην Ευρώπη.

Επειδή η ιδεοληψία ή η δήθεν άγνοια έχει αρχίσει και ξεφτίζει γρήγορα πλέον από την πραγματικότητα η οποία δεν κρύβεται ούτε κρύβει γεγονότα, όλοι μαζί, ο καθένας ξεχωριστά και κυρίως οι υπεύθυνοι για την ασκούμενη πολιτική βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με τις ευθύνες τους. Είναι σώφρον να τις αναλάβουν τώρα και να αλλάξουν πολιτική για να προλάβουν ό,τι μπορεί ακόμα να προληφθεί, παρά να αναζητούμε όλοι μαζί ευθύνες κατόπιν εορτής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments