Πολιτική

Κωστής Χατζηδάκης: “Ελπίζω ο Αλέξης Τσίπρας να αλλάξει στάση για την ψήφο των απόδημων”

Κωστής Χατζηδάκης: “Ελπίζω ο Αλέξης Τσίπρας να αλλάξει στάση για την ψήφο των απόδημων”
Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει στάση, όσον αφορά το θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων.

Κωστής Χατζηδάκης: Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραχώρησε συνέντευξη στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, μιλώντας μεταξύ άλλων και για το θέμα της ψήφου των απόδημων Ελλήνων. Ο υπουργός, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο να γίνει πιο εποικοδομητικός στην κριτική του και να αλλάξει στάση στο εν λόγω θέμα, καθώς, όπως σημείωσε: “Το έχει ανάγκη η δημοκρατία μας”.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κωστή Χατζηδάκη:

“Η διάθεσή μας για συναίνεση φαίνεται στην πράξη. Οι συναντήσεις που έγιναν θέλαμε να είναι συναντήσεις μεταξύ πολιτικών αρχηγών μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας. Και αυτό δείχνει και το πολιτικό ήθος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως ο ίδιος έχει πολλές φορές πει, για αυτό το θέμα θα έπρεπε να συμφωνήσουμε και οι 300, όχι μόνο 200 βουλευτές όπως προβλέπει το Σύνταγμα. Αυτό μπορεί να συμβεί εφόσον όλοι σεβαστούμε τη δημοκρατική και συνταγματική αρχή ότι η ψήφος των Ελλήνων είναι ισότιμη και δεν μπορούν να γίνουν διακρίσεις σε βάρος κανενός.

Η πρότασή μας επομένως αφορά στην παροχή της δυνατότητας στους εκτός επικρατείας Έλληνες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στον τόπο μόνιμης διαμονής τους. Είναι άλλωστε και ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης καθώς το σημερινό σύστημα αδικεί όσους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν το αεροπλάνο για να έρθουν στην Ελλάδα και να ψηφίσουν. Επισημαίνω λοιπόν ως θετικό το γεγονός ότι φαίνεται να υπάρχει δυνατότητα σύγκλισης με τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης σε αυτό το ζήτημα.

Ελπίζω ο κ. Τσίπρας να αλλάξει στάση και να γίνει πιο εποικοδομητικός στο θέμα αυτό. Το έχει ανάγκη η δημοκρατία μας. Εμείς έχουμε άλλωστε πει ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς προκειμένου να βρούμε έναν κοινό παρονομαστή που θα είναι για το καλό του οικουμενικού ελληνισμού. Η χώρα δεν θα πάει μπροστά με έναν εμφύλιο πετροπόλεμο. Θα πάει όμως μπροστά και μέσα από διαδικασίες εθνικής συνεννόησης”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments