Video

Έξι πράγματα που κάνουν οι πραγματικά ευφυείς άνθρωποι

Έξι πράγματα που κάνουν οι πραγματικά ευφυείς άνθρωποι
Μερικά καθημερινά πράγματα που κάνουν κάποιοι άνθρωποι μαρτυρούν την υψηλή νοημοσύνη τους.

Ευφυΐα θεωρείται η δυνατότητα του εγκεφάλου να σκέφτεται, να εκλογικεύει, να αντιλαμβάνεται αφηρημένες έννοιες, να λύνει προβλήματα και να μαθαίνει και κυρίως να κατανοεί και να προβλέπει. Στον ανθρώπινο εγκέφαλο η ευφυΐα φαίνεται να προκύπτει ως αποτέλεσμα της σύνθετης διασύνδεσης των νευρώνων και ως ένα βαθμό φαίνεται επίσης να συνδέεται και με τη συνείδηση.

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουν ότι η ευφυΐα είναι κληρονομική, πεποίθηση η οποία είναι εν μέρει σωστή, καθώς η υψηλή νοημοσύνη μπορεί είτε να κληρονομηθεί, είτε να καλλιεργηθεί. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το περιβάλλον γύρω μας μπορεί να επηρεάσει δραστικά τις ικανότητες του εγκεφάλου μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Υπάρχουν όμως μερικές κοινές συμπεριφορές που κάνουν οι πραγματικά ευφυείς άνθρωποι

Αναλαμβάνουν την ευθύνη των λαθών τους

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έχει δηλώσει ότι ένα από τα σημάδια υψηλής νοημοσύνης είναι η ικανότητα ενός ανθρώπου να παραδέχεται τα λάθη του και να γίνεται καλύτερος μέσα από αυτά.

Δεν κρίνουν τους άλλους

Τους ευφυείς άνθρωποι δεν τους απασχολεί τι συμβαίνει στη ζωή των άλλων, προκειμένου να τους κατακρίνουν. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, οι ευφυείς άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν μένουν μόνοι τους, καθώς μόνο τότε μπορούν να επικεντρωθούν σε αυτό που πραγματικά θέλουν χωρίς να τους αποσπάται η προσοχή.

“Παραμιλάνε”

Ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι άνθρωποι μιλούν τακτικά στον εαυτό τους είτε στο μυαλό τους είτε φωναχτά, είναι πιο έξυπνοι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος συνήθιζε να μιλάει στον εαυτό του.

Έχουν χιούμορ

Η ικανότητα ενός ανθρώπου να αντιμετωπίζει με χιούμορ τις καταστάσεις, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος, και να μπορεί να αστειεύεται κάνοντας τους άλλους να γελούν είναι βασικό στοιχείο υψηλής νοημοσύνης. Μάλιστα πολλοί δεν γνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη ικανότητα είναι αρκετά δύσκολη και λίγοι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν με πετυχημένο τρόπο.

“Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο”

Οι ευφυείς άνθρωποι δεν θέλουν αν δουλεύουν πολύ και είναι αρκετά “τεμπέληδες”. Για αυτόν τον λόγο θα βρουν τον ευκολότερο τρόπο να εκτελέσουν άψογα τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, χωρίς να χρειαστεί να εργαστούν σκληρά. Ο Μπιλ Γκέιτς είχε δηλώσει σε συνέντευξή του: “Θα επιλέγω πάντα έναν τεμπέλη να κάνει μια δύσκολη δουλειά γιατί ένας τεμπέλης θα βρει τον πιο εύκολο τρόπο να το κάνει.”

Ψάχνουν το “γιατί”

Σύμφωνα με μια μελέτη, η περιέργεια ενός ανθρώπου για να μάθει περισσότερα, είναι σημάδι υψηλής νοημοσύνης. Οι ευφυείς άνθρωποι είναι αρκετά περίεργοι και πάντα ψάχνουν για απαντήσεις. Συνήθως διαβάζουν πολύ και συχνά έχουν ένα ημερολόγιο για να κρατούν σημειώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments