Άποψη

Η εντυπωσιακή Εθνική και το γύφτικο σκεπάρνι

Η εντυπωσιακή Εθνική και το γύφτικο σκεπάρνι
Ο Γιώργος Χελάκης, μέσα από το blog του στο pagenews.gr, μιλάει για τη νίκη της Εθνικής Ελλάδος κόντρα στη Βοσνία και το μοναδικό μελανό σημείο της, τη στάση του προέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένου.

Κι εκείνος καμάρωνε σαν γύφτικο σκεπάρνι. Που ήταν όταν η Εθνική έτρωγε την μια σφαλιάρα μετά την άλλη; Άφαντος, μακριά από τις κάμερες και τα μικρόφωνα. Όλοι να τον φωνάζουν να μιλήσει, να εξηγηθεί κι αυτός να μην εμφανίζεται πουθενά. Μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Βοσνίας, εμφανίστηκε! Για την ακρίβεια του είπαν να εμφανιστεί και τον εμφάνισαν εκείνοι που στέκονται πίσω του και τον κουνούν όπως ο Ευγένιος Σπαθάρης κουνούσε τις φιγούρες του καραγκιόζη. Αν υπάρχει κάτι μελανό από την νίκη και την σπουδαία εμφάνιση της Εθνικής Ομάδας κόντρα στην Βοσνία, είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Αντί να αφήσει παίκτες και προπονητή να πάρουν το χειροκρότημα και τα εύσημα που τους αξίζουν, βγήκε στην κάμερα της τηλεόρασης του “”δικού του ανθρώπου” (OPEN-Σαββίδης) μπας και μαζέψει κι αυτός ολίγη δόξα. Τόσο άβουλος (του είπαν να βγει) τόσο στερημένος (από ουσιαστικές επιτυχίες) που στήθηκε μπροστά στις κάμερες ξεχνώντας ότι πρόκειται για μια νίκη μετά από έναν αποκλεισμό, μια τρανταχτή αποτυχία. Ας είναι. Πιο εύκολα βρίσκεις γωνία στο δεκάρικο παρά ευθυκρισία και φιλότιμο από τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Βαγγέλη Γραμμένο.

Η Εθνική Ομάδα ήταν όπως ο κόσμος θέλει να την βλέπει. Μαχητική, οργανωμένη καλά στην άμυνα αλλά και με διάθεση επιθετική. Το κατά βάση νεανικό σύνολο του Φαντ Σιπ έτρεξε πολύ, πίεσε τον αντίπαλο και πήρε δίκαια τη νίκη. Ο δρόμος για την αναγέννηση της Εθνική Ομάδας που παραπατάει εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια είναι μακρύς και ανηφορικός. Δεν σημαίνει ότι επειδή έπαιξε καλά και νίκησε την Βοσνία λύθηκαν τα προβλήματά της και μπήκε οριστικά στον δρόμο της ανάκαμψης.

Κάτι τέτοιο (αναλαμπή) είχε συμβεί κάποια στιγμή και επί Σκίμπε για να τιναχτούν όλα στον αέρα, στη συνέχεια. Να είμαστε επιφυλακτικοί αλλά να αναγνωρίζουμε. Και η εμφάνιση, η αγωνιστική παρουσία της Εθνικής το βράδυ της Τρίτης στο άδειο ΟΑΚA πρέπει, επιβάλλεται να τύχει αναγνώρισης. Πρώτα από όλα να αναγνωριστεί ότι ο Ολλανδός τεχνικός πήρε μεγάλα ρίσκα με επιλογές που έμοιαζαν αλλοπρόσαλλες και του βγήκαν όλα. Ακόμα κι ο Σταφυλίδης που δεν είχε παίξει παρά μια φορά στην καριέρα του ως σέντερ μπακ, τα πήγε πολύ καλά στο πλευρό του νεαρού Χατζηδιάκου που έκανε δεύτερο στη σειρά καλό παιχνίδι.

Μιλώντας όμως για πρόσωπα αξίζει να σταθούμε στον Δημήτρη Λημνιό που εντυπωσίασε. Ο νεαρός εξτρέμ του ΠΑΟΚ αναστάτωνε με τις κατεβασιές του τους Βόσνιους αμυντικούς. Από δική του επέλαση ήρθε το πρώτο γκολ της Εθνικής. Το δε τελείωμα του Βαγγέλη Παυλίδη μαρτυρά παίκτη με με σπουδαία τεχνικά χαρίσματα και εκτελεστική δεινότητα. Μιλάμε για δυο παίκτες που δεν έχουν κλείσει τα 21 χρόνια. Εξαιρετικός και ο Γαλανόπουλος που σταμάτησε στη μεσαία γραμμή πολλές επιθέσεις των Βόσνιων πριν εκδηλωθούν.

Η φρεσκάδα και η ταχύτητα της Εθνικής ήταν κάτι που φαινόταν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Οι Βόσνιοι υποτίθεται πως ήταν η ομάδα που επειγόταν για νίκη αλλά οι Έλληνες διεθνείς ήταν αυτοί που μοχθούσαν για το γκολ της νίκης και το πέτυχαν χάρη στην πετυχημένη ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη. Να απονείμουμε τα εύσημα και να θεωρήσουμε το ματς μια καλή αρχή με την ευχή να μην χρειαστεί στο μέλλον να ξανακρύβεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments