Ελλάδα

Στράτος Μαυροειδάκος: Οι αστυνομικοί ήταν υποχρεωμένοι να επέμβουν

Στράτος Μαυροειδάκος: Οι αστυνομικοί ήταν υποχρεωμένοι να επέμβουν
Στράτος Μαυροειδάκος: Ο Γενικός γραμματέας τον ειδικών φρουρών αναφέρθηκε στο θέμα που προέκυψε στην προβολή της ταινίας "Joker" τονίζοντας ότι ήταν υποχρέωση των αστυνομικών να επέμβουν.

Στράτος Μαυροειδάκος: Το απόγευμα της Κυριακής (20/10) κυκλοφόρησε στα social media η είδηση ότι η αστυνομία μπήκε στον κινηματογράφο Αελλώ για να βγάλει από την αίθουσα ανήλικους που ήθελαν να δουν την ταινία Joker.

Ακολούθησε ένα ντόμινο εξελίξεων και ακόμα και σήμερα δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς έγινε τελικά. Το γεγονός φαίνεται πως επιβεβαιώνεται, αλλά το υπουργείο πολιτισμού και αθλητισμού διαψεύσει πως αυτή η είναι η γενική εντολή που έχει δοθεί. Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ήταν υποχρεωμένοι να επέμβουν.

Στράτος Μαυροειδάκος: “Δεν μας αρέσει η εικόνα των ανήλικων που προσαγάγονται”

Ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών ήταν καλεσμένος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στο επίμαχο θέμα. «Οι αστυνομικοί ήταν υποχρεωμένοι να πάνε, αφού υπήρξε τηλεφώνημα, ωστόσο η όλη επιχείρηση έπρεπε να γίνει πιο διακριτικά, να ενημερωθεί ο υπεύθυνος…», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Στράτου Μαυροειδάκου.

«Η εικόνα των ανηλίκων που προσάγονται είναι μια εικόνα που εμείς δεν την θέλουμε» συμπλήρωσε επιπλέον ο κ. Μαυροειδάκος έκανε λόγο για τα παιδιά που αγαπούν τη ΔΙ.ΑΣ, ενώ θύμισε πως οι αστυνομικοί βρέθηκαν στο σινεμά προς υλοποίηση ενός νόμου του 1934. Ο εκρπόσωπος των ειδικών φρουρών αποκάλυψε ότι ο ίδιος πήρε το παιδί του και παρακολούθησαν παρέα το “Joker“.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών τόνισε ακόμη ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση με τα πάρεργα των αστυνομικών, καθώς όπως σημείωσε χαριτολογώντας, θα καλεί κανείς το 100 για κάποιο έγκλημα και οι αστυνομικοί θα είναι ή στο καφενείο του κυρ Δημήτρη για να επιβάλλουν τον αντικαπνιστικό νόμο ή στο σινεμά. «Δε φτάνουμε ούτε για τα εγκλήματα», υπενθύμισε ο κ. Μαυροειδάκος σημειώνοντας την ανάγκη να απαλλαχθούν οι αστυνομικοί από τέτοιου τύπου καθήκοντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments