Άποψη

Μόλις δείτε το αυτί σας χωρίς καθρέφτη

Μόλις δείτε το αυτί σας χωρίς καθρέφτη
Ο Γιώργος Χελάκης, μέσα από το blog του στο pagenews.gr, αναφέρεται στις εργασίες της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά και στο μεγάλο και αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο, το οποίο παραμένει αδιερεύνητο.

Αν ο κ. Παπαγγελόπουλος έστησε πράγματι σκευωρία για να διώξει πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σκάνδαλο NOVARTIS, του αξίζει να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Σε μια τέτοια περίπτωση θα ξέρουμε τον φυσικό αυτουργό της σκευωρίας και όλοι θα δείχνουμε τον ηθικό αυτουργό. Να ολοκληρώσει λοιπόν τις εργασίες της η Προανακριτική Επιτροπή που συστήθηκε για τον σκοπό αυτό κι αν κρίνει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του πρώην υπουργού να αναλάβει το Ειδικό Δικαστήριο και να υπάρξει τελική δικαστική κρίση πάνω στην υπόθεση.

Αντιπαρέρχομαι τις φωνές από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη. Τα έχουμε -δυστυχώς- ξανακούσει αυτά και μάλιστα από πολιτικούς που τελικά αποδείχτηκε ότι είχαν βουτήξει βαθιά το δάκτυλό τους στο μέλι. Έτσι ενισχύεται η εντύπωση πως πάμε για ένα πόρισμα περίπου προκατασκευασμένο όπου η Νέα Δημοκρατία έχει καταλήξει στην παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου μαζί με το ΚΙΝΑΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Στο μεταξύ, υπάρχει αδιερεύνητο το μεγάλο και αδιαμφισβήτητο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο της NOVARTIS. Θυμίζω απλά ότι ώς τέτοιο το είχε παραδεχτεί προεκλογικά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του. Μετεκλογικά δεν θυμάμαι να το έχει επαναλάβει. Το σκάνδαλο αυτό δεν είναι ελληνικό και η αποκάλυψή του δεν ξεκίνησε (φυσικά) από την Ελλάδα. Αν και η διερεύνησή του έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δυο χρόνια ούτε τελικό πόρισμα έχει βγει ούτε έχει οδηγηθεί κανείς να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη. Έχουμε δηλαδή ένα σχεδόν πανθομολογούμενο σκάνδαλο αλλά ψάχνουμε ακόμα να βρούμε “σκανδαλισμένους” είτε πρόκειται για γιατρούς είτε πρόκειται για δημόσιους λειτουργούς. Ας είναι…

Παρακολουθώντας κανείς τα τηλεοπτικά δίχτυα της χώρας αντιλαμβάνεται ως σκάνδαλο μόνο όσα καταλογίζονται στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Για την ανοικτή πληγή στην ελληνική κοινωνία και την ληστεία θα δεκάδων δις ευρώ δεν έχουμε ακόμα μάθει ονόματα και διευθύνσεις. Με ποιο μηχανισμό και με ποιους τρόπους αυξήθηκε κατακόρυφα η δαπάνη για το φάρμακο με ρυθμούς πάνω από 100% μέσα στην προηγούμενη δεκαετία. Πως αυξήθηκε κατακόρυφα η φαρμακευτική δαπάνη και ακρίβυναν τα φάρμακα (της NOVARTIS πολύ περισσότερο) όταν είναι γνωστό πως μόνο με απόφαση των υπουργείων Οικονομικών στην αρχή και Υγείας στη συνέχεια διαμορφώνονταν τα Δελτία Τιμών στην χώρα μας.

Η ανάγκη για απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι αδήριτη αν θέλουμε να μιλάμε με όρους διαφανείς και δημοκρατίας στην χώρα. Θα έλεγα μάλιστα ότι το ίδιο το πολιτικό σύστημα θα έπρεπε να πετάξει από πάνω του αυτή τη μαύρη σελίδα παραδίδοντας στην κοινή χλεύη όσους είχαν την ευθύνη για το σκάνδαλο είτε είναι πολιτικά πρόσωπα είτε όχι. Αντί για αυτό, η συζήτηση -με την βοήθεια των κυρίαρχων ΜΜΕ- επικεντρώνεται στα έργα και τις ημέρες του κ. Παπαγγελόπουλου που ορθώς επιβάλλεται να ελεχθούν. Αυτές τις μέρες λοιπόν ολοκληρώνεται και ήδη προβάλλεται στην Ελβετία ένα ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο NOVARTIS, εξαιρετικά αποκαλυπτικό με βάση αποσπάσματά του που έχουν κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς γιατί μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει σε κάποια ελληνική τηλεοπτική οθόνη; Γιατί δεν βρέθηκε ένα από τα κανάλια μας να πάρει τα δικαιώματα και να το προβάλλει. Δεν έχει νόημα η αναφορά σε όσα περιέχονται στο ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο. Σημασία έχει η άκρα του τάφου σιωπή σχετικά με αυτό. Ελπίζω να γίνει δυνατή η προβολή στο πλαίσιο εργασιών της Προανακριτικής Επιτροπής. Να το δουν οι έχοντες ρόλο ανακριτή βουλευτές. Όσο για μας,τους κοινούς θνητούς ας αποκοιμηθούμε σε Show για υποψήφια μοντέλα και επίδοξους τραγουδιστές. Δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρούμε το μυαλό μας με τις εμμονές των Ελβετών δημοσιογράφων…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments