Διεθνή

Μαριέκε Βέρβορτ: Δεν άντεξε τον πόνο η Παραολυμπιονίκης – Έκανε ευθανασία στα 40 της χρόνια

Μαριέκε Βέρβορτ: Δεν άντεξε τον πόνο η Παραολυμπιονίκης – Έκανε ευθανασία στα 40 της χρόνια
Βέλγιο: Τέλος στη ζωή της έδωσε η 40χρονη Παραολυμπιονίκης, Μαριέκε Βέρβορτ υποβάλλοντας στον εαυτό της την διαδικασία της ευθανασίας μετά τους αφόρητους παρατεταμένους πόνους λόγω της ανίατης ασθένειας των μυών που βίωνε.

Βέλγιο: Το πρωί της Τρίτης, η Βελγίδα παραολυμπιονίκης Μαριέκε Βέρβορτ έδωσε τέλος στην ζωή της μέσω ευθανασίας μην μπορώντας να αντέξει άλλο την ανίατη ασθένεια με τους φρικτούς πόνους στους μύες. Είχε κερδίσει ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο στους παραολυμπιακούς του Λονδίνου το 2012 και άλλα δυο μετάλλια στους παραολυμπιακούς του Ρίο το 2016. Η ευθανασία είναι νόμιμη στο Βέλγιο από το 2008. Η Μαριέκε Βέρβορτ είχε υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα προκειμένου όταν έρθει η ώρα η ζωή της θα είναι αφόρητη να μπορεί να δώσει εκείνη το τέλος.

Μαριέκε Βέρβορτ: Ήθελε να ζήσει αλλά δεν άντεχε άλλο τους πόνους

Σε μια από τις συνεντεύξεις της η Βελγίδα είχε αναφερθεί εκτενώς στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε αλλά και τις σκέψεις της περί ευθανασίας. «Είναι πολύ σκληρά όλα αυτά για το σώμα μου. Σε κάθε προπόνηση υποφέρω από τους πόνους. Το να προπονούμαι όμως και να ανταγωνίζομαι είναι για μένα σαν φάρμακο. Έτσι διώχνω τους φόβους μου. Φοβάμαι πολύ αλλά συμπληρώνοντας τα έγγραφα για την ευθανασία με κυρίευσε μια ανεξήγητη ηρεμία. Είναι αρκετό για μένα να έχω αυτά τα χαρτιά», έλεγε χαρακτηριστικά.

Όλα αυτά τα χρόνια ζούσε τους έντονους πόνους, όμως συνεχώς ανέβαλε την ευθανασία. Προσπαθούσε να απολαύσει κάθε στιγμή της ζωής, όμως δεν μπορούσε να αντέξει άλλο. «Αισθάνομαι διαφορετικά για τον θάνατο σήμερα απ’ ότι πριν από λίγα χρόνια. Για μένα πλέον ο θάνατος είναι κάτι σαν να σε κοιμίζουν πριν την επέμβαση αλλά να μην ξυπνάς ποτέ. Για μένα είναι κάτι γαλήνιο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments