Άποψη

Από τον Τζόκερ στη Novartis

Από τον Τζόκερ στη Novartis
Ο Σπύρος Γκουτζάνης γράφει για τον νέο πονοκέφαλο της κυβέρνησης με την υπόθεση Novartis μετά τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη.

Δεν έχει κοπάσει ακόμη ο θόρυβος από την ιστορία του Τζόκερ που έκανε μαλλιά κουβάρια τη Νέα Δημοκρατία και νέος πονοκέφαλος βρήκε την κεφαλή του “επιτελικού κράτους”, αυτή την φορά από τις δηλώσεις και κυβιστήσεις του Άδωνι Γεωργιάδη. Από τις πολλές δηλώσεις του Γεωργιάδη, η σημαντικότερη είναι εκείνη που έκανε στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για το σκάνδαλο Novartis: “οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς και δεν ξέρω ποιους άλλους αλλά σώζουν ζωές”, είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Το επιχείρημα δεν αντέχει σε οποιαδήποτε εξέταση γιατί τότε θα οδηγούσε σε γενικευμένη νομιμοποίηση της διαφθοράς και κατάλυση κάθε νομιμότητας. Ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι οποιοσδήποτε, ούτε καν οποιοσδήποτε πολιτικός, έχει διατελέσει υπουργός Υγείας και είναι μάλιστα υπό έρευνα για το εάν πήρε και εκείνος χρήματος από την φαρμακευτική εταιρεία.

Όταν ξέσπασε η υπόθεση Novartis, ο κ. Γεωργιάδης έβγαινε στα κανάλια και φώναζε ότι δεν είναι σκάνδαλο.

Με την δήλωση αυτή το αναιρεί και επιβεβαιώνει ότι σκάνδαλο υπήρξε και ότι η Novartis έδινε χρήματα σε γιατρούς και πολιτικούς. Άρα αν οι εισαγγελείς έπεσαν -έστω και αδίκως- επάνω σε ονόματα πολιτικών, ορθώς κίνησαν αμελλητί την διαδικασία έρευνας μέσω της Βουλής. Ο κ. Γεωργιάδης καταρρίπτει έτσι την δική του επιχειρηματολογία περί πολιτικής δίωξης.

Το κακό με τα λόγια είναι ότι μοιάζουν με τις σφαίρες από την στιγμή που φεύγουν δεν γυρίζουν πίσω. Στην προσπάθειά του να τα μαζέψει τα έκανε χειρότερα. Στις επίμονες ερωτήσεις να μιλήσει συγκεκριμένα είπε ότι εννοούσε τον Τσίπρα και τον Πολάκη. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε είπε ότι “δεν έχει στοιχεία και αν είχε θα πήγαινε στον εισαγγελέα”. Και στην συνέχεια προσπάθησε να ανασκευάσει και τα έκανε ακόμη χειρότερα: “Όταν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης μπορούν να λένε ασταμάτητα τις χυδαιότητες ότι δήθεν δίκες μου αποφάσεις ή άλλων ευνόησαν την εταιρία και άρα είμαστε διεφθαρμένοι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο προσπάθησα να τους δείξω ότι θα μπορούσε η κατηγορία να γυρίσει εναντίον τους”.

Μετά και από αυτό ο κ. Γεωργιάδης είναι πρόβλημα, για το κόμμα του και για τον αρχηγό του ο οποίος θα έπρεπε να τον αποπέμψει από την κυβέρνηση.

Δεν είναι εύκολο, γιατί ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι οποιοσδήποτε βουλευτής, είχε διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ, απέσπασε ένα 10% και στην συνέχεια είναι αντιπρόεδρος του κόμματος. Έχει δημοφιλία, έχει δημιουργήσει πυρήνες υποστηρικτών του μέσα στο κόμμα και έχει στήριξη από ισχυρούς παράγοντες. Από την άλλη και χωρίς τις τελευταίες δηλώσεις ο κ. Γεωργιάδης χαλάει την εικόνα του πρωθυπουργού. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα τον αποπέμψει άμεσα, αλλά μετά τον πρώτο ανασχηματισμό που με όσα γίνονται δεν θα αργήσει ο κ. Γεωργιάδης δύσκολα θα είναι στην κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments