Τεχνολογία

Απίθανο ποιο είναι το κόστος παραγωγής του iPhone

Απίθανο ποιο είναι το κόστος παραγωγής του iPhone
Το καταναλωτικό κοινό εμπιστεύεται μετά μανίας τα iPhone, παρά το πολύ υψηλό κόστος τους.

Το κόστος κάθε εξαρτήματος του iPhone 11 Pro Max ανέλυσε NBC σε συνεργασία με το TechInsights, ενώ προχώρησε σε σύγκριση του με την τιμή, με την οποία βγαίνει στην αγορά. Με τα νέα iPhone έγινε ένας μικρός χαμός, καθώς πριν καν μπορέσει κάποιος να τα αγοράσει απευθείας, εξαντλήθηκαν από τις παραγγελίες. Παρά το πολύ υψηλό κόστος τους, το οποίο στην Ελλάδα φτάνει τα 1.339 ευρώ, το καταναλωτικό κοινό συνεχίζει να εμπιστεύεται μετά μανίας τα προϊόντα της Apple.

Πόσο όμως κοστίζει στην συγκεκριμένη εταιρία η κατασκευή του συγκεκριμένου τηλεφώνου; Την απάντηση, εν μέρει, την έδωσε το NBC το οποίο σε συνεργασία με το TechInsights ανέλυσε πόσο κάνει κάθε εξάρτημα του, βγάζοντας ένα συνολικό ποσό. Πιο αναλυτικά, το κόστος των επιμέρους εξαρτημάτων του είναι το εξής:

  • Οθόνη: 66.50 δολάρια
  • Μπαταρία: 10.50 δολάρια
  • Κάμερα: 73.50 δολάρια
  • Επεξεργαστής, Modem, Μνήμη: 159 δολάρια
  • Υπόλοιπα εξαρτήματα: 181 δολάρια

Συνολικά δηλαδή, το κόστος του σε δολάρια φτάνει τα 490,50 δολάρια. Σε αυτά βέβαια δεν συμπεριλαμβάνονται οι πληρωμές του έμψυχου δυναμικού για την κατασκευή του, το κόστος για τις αποστολές στις εκάστοτε χώρες, αλλά και οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν. Όπως και να έχει πάντως, τη στιγμή που το συγκεκριμένο iPhone κοστίζει 490.50 δολάρια, δηλαδή 440.9 ευρώ, στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων βγαίνει σε σχεδόν τριπλάσια τιμή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments